Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Jessica Alba lämnade rampljuset – nu berättar hon varför

25 mar, 2021 
AvJessica Rådne
jessica alba på röda mattan
Jessica Alba, 39, var mitt i en framgångsrik karriär som skådis när hon plötsligt försvann från rampljuset. Nu berättar hon om beslutet att trappa ned.
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

Med roller i Dark Angel, Fantastic Four, Sin City och Honey var Jessica Alba en av det tidiga 2000-talets hetaste filmstjärnor. På senare år har hon synts i tv-serien L.A.’s finest och filmen Killers Anonymous. Men de riktigt stora rollerna har spelats av andra. I en intervju med Romper berättar hon om varför karriären fått läggas på is, rapporterar People.

Jessica Alba fick sitt första barn 2008

År 2008 blev Jessica Alba mamma till dottern Honor, och fick sig samtidigt en tankeställare kring vad som känns viktigt i livet. Att jaga roller och vinna priser var inte längre lika intressant, berättar hon.

Annons

– Jag fick en tankeställare, att jag vill leva och må bra och tillbringa så mycket tid som möjligt med detta nya lilla liv som jag satt på jorden.

Jessica förklarar att många kvinnor i hennes släkt har dött i cancer och att hon själv vuxit upp med en kronisk sjukdom.

– Jag genomgick fem operationer innan jag var 11 år. Jag hade kronisk allergi och tillbringade mycket tid på sjukhus som barn, säger hon och tillägger:

– Jag vill att min lille ska ha god hälsa. Och det är riktigt svårt att vara lycklig när du inte har god hälsa.

Befann sig mitt i karriären när barnen kom

Hon säger vidare att hon började finna motivation i sitt mödraskap snarare än sitt yrke.

– Jag insåg att jag inte kunde gå tillbaka till hur jag levde förut för att känna mig äkta. Det gick bara inte. Jag brydde mig inte om det på samma vis längre. Detta var någonting större.

Hon påpekar att visst, hon befann sig mitt i karriären när dottern kom, men det spelade ingen roll.

– Jag var inte motiverad av tanken ”Kommer jag någonsin att få en roll igen?”, säger Jessica Alba.

Så träffade Jessica Alba maken Cash Warren

jessica alba och cash warren på röda mattan
Jessica Alba och Cash Warren har varit ett par i över 15 års tid.

Idag har Jessica Alba hunnit bli trebarnsmorsa. Hon och maken Cash Warren har barnen Honor, 12, Haven, 9 och Hayes, 3.

Cash Warren är filmproducent och träffade Jessica på inspelningen av Fantastic Four år 2005. De gifte sig tre år senare.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons