Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Influencern bar samma klänning som Aaliyah på VMA – 21 år senare

13 sep, 2021 
AvLouise Berglund
Roberto Cavalli-klänning på vma:s röda matta år 2000 och år 2021
Den tigermönstrade klänningen signerad Roberto Cavalli bars av artisten Aaliyah på MTV VMA år 2000. Inför årets gala plockades den fram ur arkivet. Denna gång bars den av influencern Bretman Rock.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
MTV Video Music Awards - kändisarna på röda mattanBrand logo
MTV Video Music Awards - kändisarna på röda mattan

MTV-galan Video music awards fyller 40 år och under natten till måndag gick röda mattan och gala inklusive show och prisutdelning av stapeln i USA. Doja Cat både programledde och prisades och passade på att ta ut svängarna rejält när det kommer till modet. Hon hade bland annat en hatt som var en stol och rockade även den svenska designern Beate Karlssons monsterskor från AVAVAV.

Du har väl inte missat ELLEs sammanfattning av alla galans snackisar?

Även på röda mattan tog kändisarna ut svängarna och visade upp sig i allt från lila Versacekostym med släp och nakenklänning signerad Mugler (ja, jag pratar såklart om Lil Nas X och Megan Fox otroliga outfits).

Annons

Se alla looks från röda mattan på MTV EMA här

Bretman Rock bar samma klänning som Aaliyah bar på VMA 2000

Bretman Rock på MTV VMA 2021
Bretman Rock på röda mattan under MTV VMA:s.

En viss klänning fick äran att återvända till röda mattan på MTV VMA:s, såhär 21 år senare. Influencern och skönhetsprofilen Bretman Rock bar nämligen samma klänning som artisten Aaliyah bar på galans röda matta år 2000. Sångerskan gick bort i en flygplansolycka bara ett år senare.

Klänningen är designad av Roberto Cavalli och kvällen Aaliyah bar den vann hon pris i kategorin ”Best female video” för låten Try again (som dessutom var ledmotivet till actionfilmen Romeo must die som hon medverkade i).

Annons
Aaliyah på mtv vma år 2000
Aaliyah i klänningen på röda mattan under MTV VMA år 2000.

I en intervju med Variety berättade Bretman Rock att han jobbat ihop med Roberto Cavalli vilket gjorde att han fick låna klänningen ur arkivet för en kväll.

Instagram hyllade Bretman Rock Aaliyah och berättade samtidigt att han aldrig kunnat tro att han skulle få bära just denna klänning – eller ens gå på den omtalade galan.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons