Här är programledarna för Musikhjälpen 2018

De nya programledarna för Musikhjälpen 2018: Farah Abadi, William Spetz och Daniel Adams-Ray.

Farah Abadi, William Spetz och Daniel Adams-Ray kommer att vara programledare för Musikhjälpen 2018.
06 november, 2018

Nu är det klart vilka som kommer att leda årets upplaga av Musikhjälpen i P3 och på SVT Play. Farah Abadi gör sitt andra år i buren, och till sin hjälp får hon Daniel Adams-Ray och William Spetz som båda har varit resande reportrar för Musikhjälpen tidigare.

Årets tema är ”alla har rätt att funka olika” och fokuserar på personer med funktionsnedsättning. En miljard människor lever med funktionsnedsättningar världen över, och en majoritet av dem lever i låg- och medelinkomstländer där de fastnar i fattigdom och osynliggörs.

Den här gången kommer buren att vara placerad i Lund mellan den 10 och 16 december, och William Spetz längtar efter att bli inlåst.

– Jag längtar så mycket efter veckan då det blir socialt accepterat att fly från vardagen och tillsammans bara lyssna på musik, umgås och engagera oss för att alla har rätt att funka olika, säger han till Sveriges Radio.

Här följer en kort presentation av årets programledare!

Farah Abadi, 30

Abadi har tidigare varit programledare för Sommarlov i SVT, det egna programmet P3 med Farah Abadi samt Morgonpasset i P3. Hon har även lett Världens barn-galan och arbetat med SVT-programmet Go’kväll. Sedan 2015 är hon programledare för Relationsradion i P3, och förra året var hon en av programledarna i Musikhjälpen tillsammans med Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström.

Daniel Adams-Ray, 35

Daniel Adams-Ray slog igenom som artist i början av 2000-talet som en del av gruppen Snook, och 2010 släppte han sin första soloplatta. Sedan 2017 är han en del av musikprojektet HUMAN. Adams-Ray har tidigare varit med i Musikhjälpen som resande reporter, 2011.

William Spetz, 22

Komikern William Spetz upptäcktes genom Youtube redan som 13-åring och har sedan dess gjort flera humorserier för SVT, bland annat Williams Lista och Hoppas Farfar Dör. För två år sedan var han programledare för Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi, och han har även sommarpratat i P1, medverkat i tv-serien Solsidan och turnerat med soloföreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?.

William Spetz var resande reporter för Musikhjälpen 2014.

Läs också:

Musikhjälpen 2017 slog alla rekord – så mycket samlades in