Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Här är alla Heidi Klums Halloweendräkter – från 2000 till 2022

19 okt, 2020 
Här är alla Heidi Klums Halloweendräkter från 2000 till 2022
Ingen Halloween utan Heidi Klum. ELLE listar alla supermodellens Halloweendräkter från 2000 till 2022.
Annons

Om det finns någon som förkroppsligar Halloween och allt det innebär så är det Heidi Klum. Supermodellen och programledaren myntade Heidiween för hela 23 (!) år sedan som 27-åring och har sedan dess varit ohotad Queen of Halloween. Även om hennes storslagna Halloweenfest i New York brukar vara kändisarnas go-to när det vankas spooky season ser det förmodligen rätt annorlunda ut i år. Medan vi otåligt väntar på att se om det blir maxad hemmautklädnad i sann Klum-anda dyker vi ner i supermodellens Halloween-utklädnader – från 2000 till 2022.

Heidi Klums halloweenoutfits- 2000-2022Brand logo
Heidi Klums halloweenoutfits- 2000-2022

2000: Med läder i fokus

Heidi Klum på Halloween 2000

För 20 år sedan gick startskottet för numera ikoniska Heidiween och vi såg supermodellen rocka säsongens stora trendmaterial 2020 – läder. Utklädnaden kompletteras med spetsdetaljer och nitar – och missa inte flätorna i sann Pippi Långstrump-anda.

Annons

2001: Lady Godiva i nytappning

Heidi Klum Halloween 2001

Redan året därpå började Heidi Klum hinta om de storslagna Halloweenkostymerna som komma skall när hon gjorde entré till sin fest utklädd till Lady Godiva – inridandes på en häst. Ett minnesvärt intryck gjordes absolut.

2002: Betty Boops comeback

Heidi Klum på Halloween 2002

2002 fick vi se Klum som den ikoniska seriefiguren Betty Boop. Boops signaturdetaljer fanns såklart med – från röd klänning till svart bobfrisyr och maffiga fransar.

Annons

2003: GLIMRANDE Guldig alien

Heidi Klum Halloween 2003

Utomjording och Halloween känns kanske inte som ett helt otippat möte, så för att sticka ut lite extra satsade Heidi Klum på en guldig alien-skrud. Wonder Woman som har trillat ner i guldfärgkänslan är stark – och vi älskar den.

2004: Röd häxa

Heidi Klum Halloween 2004

Året därpå såg vi Klum dyka upp på sin fest som en maxad häxa i röd skrud med ett hårsvall utöver det vanliga. Sminkningen var storslagen som vanligt och för att krydda upp Halloweendräkten lite extra kompletterades den med ett skelett på ryggen. Helt rimligt i Halloweentider!

Annons

2005: Den klassiska vampyren

Heidi Klum Halloween 2005

Ett säkert kort som funkar i alla lägen. Här satsade supermodellen på en svart korsettklänning med ett detaljrikt blödande hjärta på bröstkorgen och lackboots som hade funkat lika bra idag, Halloween eller inte. Precis som året innan bjöds det på en maffig peruk som garanterat drog till sig en del uppmärksamhet.

2006: Förbjuden frukt i människoform

Heidi Klum och Seal på Halloween 2006

2006 gick debuten för Heidi Klums första parkostym i Heidiween-sammanhang tillsammans med dåvarande partnern Seal. För att göra det ännu mer minnesvärt gick Seal som Eva och Heidi som förbjuden frukt. Senare kom det fram att kostymen skulle dölja Heidis graviditet, men kostymen i sig var inte den enklaste att bära.

Annons

– Jag kunde inte dricka vatten för mina armar nådde inte fram, jag kunde inte sitta ner... Det var inte så genomtänkt, sa Klum då till New York Post.

2007: Katt

Heidi Klum Halloween 2007

Med 2006 års betydligt otympligare kostym i åtanke satsades det på ett säkert kort 2007. Här dök supermodellen upp som katt med en bodysuit och halsband med texten "If Lost, Please Return to Seal" som blev en omedelbar snackis.

2008: Kali

Heidi Klum på Halloween 2008

Året därpå klädde Heidi Klum ut sig till Kali, en gudinna inom hinduismen och bar en blå bodysuit med extra armar och guldsmycken i mängder. Idén till kostymen sägs Heidis dåvarande assistent ligga bakom efter att paret hade rest runt i Indien året innan. Kostymen blev starkt kritiserad i pressen och inte minst av hinduiska ledare.

Annons

2009: Kråkan Heidi

Heidi Klum och Seal Halloween 2009

2009 satsade Klum och Seal på matchande kråkoutfits. Precis som med förbjuden frukt-temat från 2006 så var det två krångliga Halloweenutklädnader, inte minst för Seal som inte såg något när han körde paret till festen.

– När du inte kan prata med någon eller dricka något är det ingen bra kostym, kommenterade Heidi då.

Vi är redo att hålla med.

2010: Superhjältetema

Heidi Klum Halloween 2010

Här bjöds det på superhjältekostym utöver det vanliga med inspiration från robotar. Maffiga röda boots mötte en storslagen rustning, med hår och linser som båda gick i rött för att matcha det lilaröda temat. Genomtänkt om något och den redan långa supermodellen blev snäppet längre.

Annons

2011: (Väldigt verklighetstroget) Kadaver

Heidi Klum Halloween 2011

Det blir knappast kusligare än ett kadaver på Halloween. Här hämtade Heidi Klum inspiration från Bodyworlds, en omfattande världsutställning med just kadaver, som var aktuell på museum lagom till Halloweenfirandet. Tänk död kropp med det första hudlagret borttaget et voilà.

2011: Apdräkt gånger två

Heidi Klum och Seal på Halloween 2011

2011 skämdes vi bort med Halloweendräkter gånger två och till fest nummer två dök paret upp som apor. Detta blev även parets allra sista parkostym då de gick skilda vägar året därpå. Enligt uppgifter tog det, håll i dig, närmare sex timmar att få till supermodellens sminkning.

Annons

2012: Kleopatra

Heidi Klum Halloween 2012

2012 blev Halloweenfesten framflyttad till december då den inföll med orkanen Sandy, ett av USAs värsta oväder någonsin. Klum valde att gå som Kleopatra, i en guldglittrande blåsa med hundratals handapplicerade kristaller. Storslagen partyskrud definierad!

2013: 95-åriga supermodellen heidi klum

Heidi Klum Halloween 2013

Från glammig Kleopatra till 95-åring. 2013 bjöd supermodellen onekligen på sig själv och valde att dyka upp som sig själv som 95-åring. Väl inne på festen fanns det självklart en gungstol redo om (eller kanske snarare när) tröttheten slog till.

Annons

2014: Färgstark fjäril

Heidi Klum på Halloween 2014

Efter fem timmar i sminkstolen hade Heidi Klum förvandlats från sitt vanliga jag till en fjäril. Att det blev just en fjäril beror på att "en speciell person" i Klums liv kallade henne för fjäril, något som hon ville gestalta på sin årliga Halloweenfest.

2015: Jessica Rabbit

Heidi Klum på Halloween 2015

Det krävdes tio (!) timmar för att få till en av supermodellens mest maxade utklädnader up to date – den legendariska seriefiguren Jessica Rabbit. Ett helt team ordnade proteser både i ansiktet, på bröstkorgen och rumpan (som tydligen gjorde det helt omöjligt för Klum att ta sig till festen i sin bil).

Annons

2016: Heidi Klum gånger sex

Heidi Klum Halloween 2016

Sex Heidis är ju bättre än en, såklart. Den här gången slapp i alla fall supermodellen sitta länge i sminkstolen då fokus lades på att hitta fem kloner – som i sin tur spenderade en del tid i sminket. Väl på festen sägs det ha varit svårt att lista ut vem som var vem.

2017: Thriller-inspirerat

Heidi Klum Halloween 2017

2017 fick vi se Klum som varulven från popikonen Michael Jacksons tokhyllade Thriller-musikvideo. Självklart dök några av gästerna upp som zombies och vi kan bara ana hur klockren entrén till festen faktiskt blev.

Annons

2018: Shrek + Fiona

Heidi Klum och Tom Kaulitz Halloween 2018

Förrförra Halloween vankades det parkostym igen, denna gång med pojkvännen (och numera maken) Tom Kaulitz. Paret klädde ut sig till Shrek och Fiona och häst och vagn blev självfallet transportmedlet kvällen till ära.

2019: Mänsklig alien 2.0

Heidi Klum Halloween 2019

Från glammig guldalien sexton år tidigare till en läskigt mänsklig motsvarighet. Heidi Klum skrämde nog livet på precis alla fotografer på röda mattan (och gäster för den delen), när hon och Tom Kaulitz dök upp som astronaut och alien.

Annons

2020: Anslagstavla och sängöverkast

Heidi Klum blev en del av hemmet under Halloween 2020.
Heidi Klum smälte in i hemmet i båda hennes Halloween-outfits under 2020.
Klum som ett marmormönstrat sängöverkast i hennes andra Halloween-outfit under 2020.
På grund av pandemin fick Klum vara extra påhittig och Halloween-videon var hon både en del av en vägg och ett sängöverkast.

Under 2020 fick Heidi Klum och hennes familj vara påhittiga eftersom de inte kunde fira högtiden som de brukar med den årliga festen. Istället släppte modellen en kort film på Instagram. Hon visade upp sig i två helkroppsmålningar i videon som delades under Halloween-morgonen. I den första sminkningen blev hon en del av en vägg med en överkropp som omvandlats till en anslagstavla. Senare i videon fick vi se hela hennes kropp bli en del av ett marmorerat överkast.

Annons

2021: Zombie

Modellen i en mycket passande zombie-outfit år 2021.

Modellen fick återigen sin Halloween-fix även utan den årliga festen i sin "Heidi Does Halloween II: Klum's Day"-video som hon postade på Instagram. År 2021 var hon en zombie, passande för ett år fyllt med konspirationsteorier om vaccin och en fortsatt rådande pandemi.

2022: En mask

Heidi Klum Halloween 2022

2022 firade Heidi Klum sin årliga #HeidiHalloween genom att klä ut sig till en mask. Inte lika läskig som det föregående året, men den detaljerade heltäckande dräkten gör henne (som vanligt) helt oigenkännlig. Modellen delade även en behind the scenes på sin Instagram, där följarna får se transformationen och skriver "här är en titt bakom gormen och skriken".

Foto: TT.

Källa: Cosmopolitan och ELLE.

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons