Det heter Joy M'Batha egentligen – berättar om sitt riktiga namn

Det heter Joy M'Batha egentligen – berättar om sitt riktiga namn

Nu avslöjar Tunna blå linjen-aktuella Joy M'Batha att hon jobbar med sitt allra första album, och att hon till en början inte hette Joy i förnamn!
28 januari, 2021

Inte nog med att Joy M'Batha tillsammans med producenten Irya Gmeyner skapat låten En sekund som är soundtrack till den nya hyllade SVT-serien Tunna blå linjen, hon gör även sin skådespelardebut i samma serie.

Efter att Joy fått nys om Tunna blå linjens handling, slog hon en signal och frågade om hon fick provspela för serien. Och trots att alla roller redan var satta lyckades hon norpa en roll.

– Bara när jag fick höra om serien utan att ha sett något så blev jag helt såld för jag kände ju att det här är ju mitt liv. Det är också det som jag tycker är triggande med att se på den att det händer så mörka och dramatiska grejer, liknande som jag har varit med om, säger Joy M'Batha till ELLE när hon berättar om polisserien som utspelar sig i Malmö där hon är uppväxt och fortsätter:

– Så är det på samma gator som jag har växt upp på. Och de sakerna händer ju.

Utöver att vara aktuell som skådis sitter Joy M'Batha och Irya Gmeyner och arbetar med Joys första platta, och förhoppningen är att albumet ska vara redo för release i sommar – och den känslosamma poplåten En sekund släpps på Spotify den 29 januari.

Lämnade Sverige för kärleken

Nyligen lämnade Joy M'Batha det stressiga storstadslivet i Stockholm för Danmark, och har numera sitt tillhåll i Köpenhamn, ett ställe hon som tidigare Malmö-bo är väl bekant med.

– Jag var trött på Stockholm och ville därifrån. Sedan träffade jag mitt livs kärlek, som är dansk. Jag hade redan tänkt flytta dit. Men det här gjorde det mycket enklare, säger Joy i Nöjesguiden.

Berättar om sitt riktiga namn

Och nu avslöjar Joy M'Batha på sociala medier att hennes namn till en början inte var Joy – utan Joie.

”Fun fact: När jag föddes så stavades mitt namn Joie, fram tills det att min mamma ändrade det till Joy”, skriver hon intill en bild på Instagram.

Foto: TT/Instagram

LÄS MER:

10 introverta kändisar som kan lära oss en hel del om framgång

Massor av nya originalfilmer på Netflix 2021 – här är guldkornen

11 saker du (nog) inte visste om Tunna blå linjen