Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Därför talas det om prinsessan Sofia i USA

15 sep, 2020 
AvElin Jonsson
Efter prinsessan Sofias uttalande går utländska löpsedlar varma. Det är hennes svar på frågan om hon skulle tänkas lämna kungahuset, precis så som prins Harry och Meghan Markle gjorde tidigare i år, som fått folk att reagera.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höstBrand logo
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höst

Prinsessans Sofias livsresa från dokusåpaprofil till en given medlem i kungafamiljen har berört många, och hennes historia har även nått utanför landets gränser. I engelsk press refererar man till prinsessan Sofia som ”glamourmodellen som blev prinsessa”. Prinsessan Sofia blev en del av den svenska kungafamiljen efter bröllopet med prins Carl Philip 2015.

Inga planer på att lämna kungahuset

Nu är det tydligt att prinsessan Sofia inte har några planer på att lämna sitt kungliga liv för att återgå till vardagen som var innan. Och efter ett av prinsessan Sofias uttalande i den nya TV4-dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground framgår det att hon trivs med livet som prinsessa.

Hennes uttalande där hon slår fast att hon inte vill lämna kungahuset har ännu en gång gett prinsessan Sofia rubriker utomlands. Denna gång i bland annat USA. När prinsessan Sofia fick frågan om hon skulle tänkas göra som prins Harry och Meghan Markle – och lämna kungahuset – började den utländska pressen bubbla.

Annons

När Renée Nyberg ställde frågan om det fanns tankar på att lämna det svenska kungahuset, svarade prinsessan:

– Nej, jag har hittat en sådan fantastisk balans, och jag ser det verkligen som något positivt då jag klarat mig igenom dessa stormiga år. För mig ser jag det som en stor fördel eftersom att jag står med fötterna lite i båda världarna, svarar hon enligt Fox News.

Prinsessans tydliga nej på frågan gjorde att flera amerikanska och andra utländska nyhetsmagasin ställde prinsessan mot prins Harry och Meghan Markles val av att lämna det brittiska kungahuset. Och med rubriker som ”Prinsessan Sofia vägrar följa prins Harry och Meghan Markles fotspår” kunde man tro att prinsessan Sofia sagt något värre.

Prinsessan Sofias identitetskriser

Sofia har också arbetat som servitris och modell. Under tonåren tjänade hon som volontär och hjälparbetare i Sydafrika, Senegal och Ghana. I dokumentären får vi se prinsessan Sofia och Renée Nyberg resa till Kapstaden för att besöka Project Playground.

Foto: TT

LÄS MER:

Prinsessan Sofia hyllas i amerikanska Vogue

Prinsessan Sofia utsedd till världens bäst klädda kunglighet

Kronprinsessans stil imponerar på amerikanerna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons