ANNONSSAMARBETE MED PRIME VIDEO

Årets action rom-com snackis är här – därför måste du se den

Årets action rom-com snackis är här – därför måste du se den

Från tropiskt bröllop med gnabbiga svårigheter till gisslandrama med handgranater. Årets mest omtalade romantiska komedi är inte riktigt vad den utger sig för att vara. Och vår favorit Jennifer Coolidge spelar svärmor med komisk precision och maskingevär!
27 januari, 2023
Advertisement

Brukar du vanligtvis ha svårt att bestämma dig för vad du ska se? Med ”Shotgun Wedding” som har premiär på Prime Video den 27 januari får du tre filmer i ett – från en mysig romantisk komedi, till nagelbitarthriller som avslutas i en andan-i-halsen actionfilm, vilket gör att vi lovar att du kommer sitta som klistrad. Man bara måste se vart det här tar vägen.

Shotgun wedding

Jennifer Lopez och Josh Duhamel spelar paret som försöker gifta sig i Prime Videos nya film "Shotgun Wedding".

I filmen spelar Jennifer Lopez och Josh Duhamel det tjafsande paret Darcy och Tom som trots sina problem ändå bestämmer sig för att gå nedför altaret tillsammans. Bröllopet äger rum på en romantiskt vacker tropisk ö, och när gästerna anländer möter vi de klassiska rom-com problemen med excentriska familjer, ett otroligt snyggt ex (spelad av Lenny Kravitz) som dyker upp från ingenstans i helikopter och ett par som får kalla fötter och vill ställa in alltihop. So far – inga konstigheter. Men den romantiska komedin byter snart skepnad och blir en fullmatad actionfilm när ett gäng pirater tar hela bröllopssällskapet, förutom brudparet som gisslan.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz spelar det snygga exet till Jennifer Lopez som dyker upp från ingenstans och hotar parets framtida lycka.

Jennifer Lopez spelar rollen som Darcy och Josh Duhamel hennes snart äkta hälft. Josh som kände sin motspelerska sen tidigare har hyllat hennes insats i en intervju.
– Hon är en naturkraft, den tjejen. Hon är otroligt rolig att jobba med. Jag har känt henne I flera år men har aldrig haft chansen att jobba med henne. Hon är ett superproffs men väldigt rolig att jobba med och vi klickade direkt.

Men skådespelarinsatsen vi längtar efter att få se allra mest är nog ändå en av världens mest omtalade skådespelerskor just nu, Jennifer Coolidge. Hon vann nyligen en Emmy och Critic´s Choice för sin uppmärksammade roll i ”The White Lotus” och ger oss helt klart några av filmens mest minnesvärda scener. I filmen spelar hon Jennifers svärmor och levererar varje replik i klassisk Jennifer Coolidge-anda. Bara det är värt att se filmen för.

jennifer coolidge shotgun wedding

I "Shotgun Wedding med premiär 27 januari på Prime Video spelar Jennifer Coolidge svärmor med komisk precision.

Väldigt få filmer kan kallas en romantisk komedi för att i samma mening även beskrivas som en actionfilm, men här har vi ett undantag. Filmer om bröllop som går snett är kanske inte är något nytt, men vi har aldrig riktigt sett det på det här sättet. Regissören Jason Moore som tidigare bland annat gjort hyllade ”Pitch Perfect” blandar i ”Shotgun Wedding” flera olika filmgenrer och lyckas sömlöst få en abrupt vändning när filmen går från tropiskt romantiskt käbbel till Rambo i djungeln – med en otroligt smutsig bröllopsklänning. Darcy och Tom är såklart inte vilket bröllopspar som helst och vägrar lämna över sitt bröllop utan en kamp. Tillsammans måste de kämpa för att rädda sina nära och kära – om de inte dödar varandra först vill säga. Den här filmen ger tills döden skiljer oss åt en helt ny innebörd.

Filmfakta:

Film: Shotgun Wedding

Premiär: 27 januari på Prime Video

Passar dig: Som älskar filmiska överraskningar och som inte har något emot att sätta på en typ av film som senare visar sig vara något helt annat.

Vilka är med: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Jennifer Coolidge, Lenny Kravitz, Sonia Braga mfl.

Se trailern till Shotgun Wedding här

Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nu
1:07

Efter reklamen: Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nu

(1:07)

Slå på ljud