9 vetenskapliga anledningar att dricka mer vin!

9 vetenskapliga anledningar att dricka mer vin!

06 juli, 2015

Rosé tillhör sommaren, rött är perfekt till grillat och vitt, ja, vitt funkar till det mesta. Det bästa med vin ( i rimliga mängder) är att det också är nyttigt. Till och med den fantastiska vetenskapen säger det! Här är 9 vetenskapliga anledningar dricka mer vin!

1. Rött vin är en toppenkälla för antioxidanter som hjälper till att sänka kolesterolet och få bort dåliga lipider. I klartext kan det alltså hjälpa mot hjärtsjukdomar och artärer fyllda med skräp.

2. Rött vin saktar också ner cellväxten hos bröst -och prostatacancer samtidigt som det motar bort oral cancer.

3. Att dricka vin i måttliga mängder can sänka din risk för osteoporosis eller benskörhet.

4. Hos skinnet på röda druvor återfinns ämnet Reseveratrol som skyddar dina blodkärl samtidigt som det hjälper att eliminera blodproppar. Det ska också stoppa vårt åldrande och allmänt mota sjukdomar i grind.

Läs också: Anja Fosnors fantastiska smoothies

5. Vin är till och med så nyttigt att bevis finns på att det är bättre att dricka vin i måttliga mängder än att inte dricka vin alls.

6. Substansen Polyphenols återfinns i rött vin, vilket bekämpar dåliga och farliga bakterier och därför skyddar din kropp från sjukdomar och illamående.

7. Vin i allmänhet sänker riskerna för hjärtattacker och hjärt-och kärlsjukdomar då det hjälper att öppna artärerna och öka på blodflödet vilket i sin tur minskar riskerna för proppar.

8. Det finns bevis för att ämnet Flavoniod sänker riskerna för många typer av cancer och flavonioder återfinns i rött vin.

9. Rött vin har möjligheten att sänka riskerna för att utveckla vissa demenser så som Alzheimers.

SKÅL!

Hur dricker man då måttligt? Klicka här för mer information!

Artikelinspiration från Elle.com.

Läs också: Anja Fosnors fantastiska smoothies