ANNONSSAMARBETET MED MQ MARQET

Säsongens stora modetrender – här är de bästa stylingtipsen

Säsongens stora modetrender – här är de bästa stylingtipsen

Vilka är de stora trenderna i vår? Hur stylar vi dem och finns det några tips att följa? Här listar vi fyra av säsongens största trender – och visar hur du stylar dem bäst.
08 mars, 2023
0:15
Slå på ljud

Klädsäsongen för våren 2023 är officiellt här! Vilka trender gäller egentligen? Och vilka plagg är värda att investera i och hur stylar vi dem bäst? Här listar vi fyra av vårens stora trender och delar våra bästa stylingtips!

Fyra trender våren 2023

Trendlistan kan göras lång – därför har vi här valt ut fyra topptrender som är enkla att bära och styla (och som vi älskar!).

  1. Kortkort. 20 år senare är Y2K tillbaka! I modevärlden syftar Y2K på modet mellan sent 90-tal och tidigt 00-tal – och vi börjar se det igen på många olika sätt. Inte minst i de bara benen med den riktigt korta kjolen i olika färger.
  2. Smoking. Den älskade kostymen är här för att stanna och i vår är det tredelade setet ett säkert kort. Det tredelade setet består av tre nyckelplagg som gärna bärs ihop, men som kan kombineras med andra plagg för att dressa upp eller ned looken. Även den markerade midjan är trendig denna säsong, vilket syns i figursydda blazers.
  3. One-shoulder. Vi ser flera siluetter och skärningar i vår där one shoulder-looken är en klar favorit. En trend som lätt hottar upp vilken outfit som helst. Satsa på ett linne eller en klänning med one-shoulder för att på ett enkelt sätt anamma denna trend i vår och sommar.
  4. Koboltblått. Färgen blå har verkligen tagit över i affärerna och ute på stan. Det är plagg i turkost, havsblått och ljusblått, men superstjärnan bland de blå tonerna är definitivt koboltblått. Vi ser den i allt från kostymset och toppar till väskor och skor.

Styla vårens trender

Hos MQ syrar trenderna igenom i vårens kollektion, som består av kostymplagg, minikjolar och one shoulder-plagg i toner av blått, beige och svart. Men hur stylar vi dem bäst? Här är plaggen och stylingen vi kommer satsa på i vår!

Look 1

vårtrend beige set MQ modetrend stylingtips

Få in vårfeelingen i din look med ett trendigt tredelat set i beige, samtidigt som du håller dig varm med lager på lager.

Blazer, 1 299 kronor.

Kostymbyxa, 899 kronor.

Väst, 799 kronor.

Solglasögon, 399 kronor.

Örhängen, 349 kronor.

Väska, 799 kronor.

Stylingtips! Att investera i ett tredelat kostymset är smart. Du kan nämligen skapa oändliga looks med de olika separata delarna. Kör västen ensam med ett par vida jeans, matcha kostymbyxan med en festlig topp eller bär blazern över en klänning.

Stylingtips 2! En tidlös trend är kläder som sitter bra. Se därför till att ha plagg i garderoben som är välskräddade och passar i längden på benen och på ärmarna. Samtliga av MQ:s 90 butiker erbjuder en rad skrädderitjänster, så besök en butik och lämna in dina plagg – oavsett var kläderna är köpta.

Look 2

vårtrend blå koboltblå blazer minikjol MQ modetrend stylingtips

Våga kortkort i en poppande färg! Den koboltblå blazern och minikjolen stylas med en matchande handväska och detaljer i svart för en trendsäker look.

Blazer, 1 299 kronor.

Minikjol, 599 kronor.

Linne, 299 kronor.

Strumpbyxor, 129 kronor.

Väska, 499 kronor.

Örhängen, 499 kronor.

MQ Marqet vitt linne basplagg

Linnet finns även i vitt. Ett klockrent plagg för basgarderoben.

Linne, 299 kronor.

MQ Marqet minikjol svart vårplagg

Minikjolen finns också i svart, som är lätt att matcha.

Minikjol, 599 kronor.

Stylingtips! Då den är just kortkort kan minikjolen kännas lite obekväm. Eftersom det inte är barbent-väder riktigt än; släng på dig ett par strumpbyxor som räddar. Lagom till att man kan gå barbent senare i vår kanske du också vågar det!

Look 3

vårtrend beige trenchcoat blus MQ modetrend stylingtips

Låt trenchcoaten bli stjärnan i din look. Den klassiska trenchcoaten är tidlös och håller i flera år.

Trenchcoat, 1 699 kronor.

Topp, 599 kronor.

Kostymbyxa, 1 299 kronor.

Bälte, 499 kronor.

Väska, 499 kronor.

Ring, 349 kronor.

Blus vårplagg koboltblå kornblå

Toppen finns även i koboltblått.

Topp, 599 kronor.

Stylingtips! När du kommer in på jobbet och jackan åker av; släng på en vit skjorta för en mer dressad look. Men våga gå ärmlöst på festligare tillfällen!

Skjorta, 699 kronor.

MQ Marqet vit skjorta figursydd

Anamma den figursydda trenden genom att investera i en skjorta som är markerad i midjan.

Figursydd skjorta, 699 kronor.

Look 4

vårtrend kostymset blå koboltblå MQ modetrend stylingtips

Håll din look simpel med ett matchande set i koboltblått där du satsar på accessoarerna. Öka enkelt trendfaktorn med ett bälte i midjan över din blazer för en markerad siluett.

Blazer, 1 299 kronor.

Kostymbyxa, 899 kronor.

One-shoulder linne, 299 kronor.

Bälte, 499 kronor.

Solglasögon, 299 kronor.

Armband, 249 kronor.

MQ Marqet basplagg svart linne

Off shoulder-linnet finns även i svart och turkost.

Linne i svart, 299 kronor.

Linne i turkost, 299 kronor.

Stylingtips! Se till att även accessoarerna matchar i din look – inte bara plaggen. Försök hitta en röd tråd och matcha både smycken, väska, bälte och solglasögon med varandra, där gärna både färg och material får matcha.

Kolla in mer av MQ:s mode här!