ANNONSSAMARBETE MED TISE

Skapa en hållbar garderob – tjäna pengar på plagg du inte längre använder

Vill du göra en god gärning lagom till jul och samtidigt tjäna pengar? Tise är marknadsplatsen för second hand där du kan inspireras av andra modeintresserade, hitta snygga modeplagg samt låta dina egna kläder få nytt liv i någon annans händer.
13 december, 2021

Många kan nog känna igen sig i att ha alldeles för mycket kläder, skor, väskor och accessoarer. Kanske är det på tiden att du tar tag i den där garderobsrensningen så någon annan kan få glädjas åt det där plagget som du tröttnat på, aldrig använt eller som från första början var helt fel för just dig.

Att second hand-shopping blivit alltmer populärt är inte konstigt med tanke på att klimatfrågan ständigt är uppe på agendan och vi är nog många som vill att våra klädköp ska kännas bra i magen.

Enligt rapporten Svenskarnas hållbara köpvanor 2021 som Tise tagit fram har man sett att 7 av 10 svenskar (68%) har förändrat sina shoppingvanor under det senaste året. 44 procent av svenskarna säger att de också har köpt färre kläder under det senaste året. En av tio (11%) anger att de börjat köpa mer hållbara kläder än tidigare, medan lika många (11%) har börjat köpa mer begagnat.

– En anledning till att många svenskar har minskat sin klädkonsumtion under det senaste året kan vara att konsumtionen över lag minskat under pandemin. Denna pandemieffekt riskerar dock att gå förlorad efter de stora konsumtionshögtiderna, Black Friday och julhandeln. Vi vill uppmana fler att tänka över sina shoppingvanor och göra mer hållbara val i stället för att ”ta igen” vad de inte handlat under pandemin”, säger Johanna Juhl på Tise.

Som första steg kan det vara bra att titta igenom vad du har och vad du saknar. Saknar du något kan det vara ett tips att kolla in en second hand-marknad innan du ger dig i kast med att köpa något helt nyproducerat och känner du att du kan göra dig av med något av det du har kan du sälja vidare vilket både är bra för miljön och för din plånbok – och vem vill inte ha lite extra pengar i plånboken nu till jul?

Dessutom ökar du livslängden på ett plagg och andrahandsvärdet på detsamma om du köper kläder av hög kvalitet.

Appen Tise är en social marknadsplats för second hand. Där kan du sälja mode som du inte längre använder, komma i kontakt med andra modeintresserade och följa influencers du gillar som också shoppar och säljer via appen. Några kända ELLE-profiler som sålt kläder via Tise är Henrietta Fromholtz, Janice Kavander, Maya Nilsen och Tess Hellström.

Här finns över två miljoner passionerade och medvetna användare och du följer de som du gillar och kan själv dela inspirerande innehåll i listor och få inspiration till din egen garderob. Du hittar allt från Scandi Fashion, Lyxshopping, A/W 21 och Drömväska till Parisienne Chic, Vintageskatter, Shoe Craze och Folk att följa.

Så om du älskar mode och har kläder, skor och väskor som samlar damm på vinden eller tar plats i garderoben – då är det hög tid att du gör en rensning och laddar ner appen Tise. Lägg upp prylarna du vill sälja på marknadsplatsen och du är redo att vara med och bidra till en hållbar framtid!

Ladda ner appen Tise här!

Se också: Så vårdar du dina kläder bäst
1:16

Efter reklamen: Se också: Så vårdar du dina kläder bäst

(1:16)