ANNONSSAMARBETE MED REEBOK

Ikoniska sneakers med stilren look som passar till allt

Ikoniska sneakers med stilren look som passar till allt

Få sneakers har klarat det som Reeboks Classic Leather gjort i snart fyra decennier. Skon som aldrig förlorat sin plats i modevärlden är ikonisk – lika populär nu som när den kom 1983.
20 maj, 2022

Reeboks klassiska sneaker Classic Leather skapades för snart 40 år sedan. Kanske var det just förfinandet av en skomodell och införandet av fin materialkvalitet som sedan ledde till att Reebok startade kulturen vi har i dag med sneakers till vardags.

När Classic Leather först lanserades gjordes det som en löparsko, men sedan dess har den utvecklats till vad den är i dag. Entrén av premimumlädret som skon hade redan från starten och dess stilrena look gjorde att den snabbt blev en favorit hos många. Plötsligt slapp användaren skoskav, till skillnad från många andra skinnskor, då lädret var både mjukt, följsamt och gjorde skorna bekväma.

Bekväm, lätt och snabb

Skorna blev snabbt en favorit i subkulturer inom både musik och fotboll. Som kul kuriosa blev skon utsedd av brottslingar i UK till bästa sneakern.

– Kanske valde busarna skon för att den var bekväm, lätt och snabb. Det blev en trend, helt enkelt. Inbrottstjuvar är inte korkade. Såklart väljer de den mjukaste och lättaste sneakern när de är på uppdrag så att ingen hör dem, säger Filip Lagerbäck, Brand Director på Reebok i Norden.

I snart fyra decennier har skorna älskats och nötts, kanske framför allt för sin enkelhet och sportiga design.

– Classic Leather introducerades som en sko för "stilmedvetna män och kvinnor" och släpptes ungefär ett decennium innan löpare blev intresserade av mer komplicerade och tekniska detaljer. Det är den totala enkelheten hos Classic Leather som definierar dess tidlösa tilltalande, berättar Filip.

Classic Leather är lika relevanta i dag som då. Nu återlanserar Reebok sin ikon men skorna har uppdaterats med en mer modern siluett för att matcha sneakeranvändarens behov 2022. Det är inte bara siluetten som uppdaterats utan också skons komfort då den har fått en ny inner- och yttersula. Självklart är ikonens premiumläder intakt.

– Sneakern är en ikon, men lämnar plats för individen att skapa sin egen personliga stil. Med rätt plagg kan skorna både kläs upp och kläs ner beroende på tillfälle och personen som använder dem, säger Filip.


Shoppa dina Classic Leather här