H&M:s nya vårsamarbete: Marni!

29 november, 2011

När H&M offentliggjorde vårens designsamarbete tidigare idag gick vågen på ELLE-redaktionen. Italienska Marni är nästa modehus som samarbetar med den svenska kedjan.

Marnis grundare och kreativa chef Consuelo Castiglioni är känd för sin experimentella design med mycket färg och mönster. ELLEs modechef Cia Jansson har följt henne sedan starten och ser fram emot en bärbar kollektion som hon tror kommer att passa de flesta.

– Det är roligt att alla nu kommer att kunna ta del av Marnis design. Man blir glad av Consuelas uttrycksfulla estetik, den känns helt rätt för våren, säger Cia Jansson.

– Jag tror kollektionen kommer att göra succé, fortsätter Cia. Hennes designspråk passar alla åldrar och former, under modeveckan i Milano ser man många Marni-fans på gatorna och alla är helt olika – men lika fina i hennes plagg.

Consuelo själv säger att hon har skapat en Marni-garderob med nytolkningar av märkets klassiska favoriter i material och tryck som är typiska för Marni.

– Jag älskar mönster och har som vanligt kombinerat mönster och färger, till exempel moderna tribalmönster mixade med Bauhaus-inspirerad grafik och sportiga, praktiska detaljer, säger Castiglioni.

Kollektionen består av både dam- och herrplagg samt accessoarer och kommer att släpps i butik och online den 8 mars 2012 i cirka 260 butiker världen över.

ELLEs Jenny Fredriksson är ett stort Marni-fan och tycker att det är roligt att H&M valt en designer med ett så pass eget språk.

– Jag väntar spänt på resultatet, säger Jenny. Jag hopppas innerligt att det kommer många accessoarer!

av LISA ARNELL foto MAGNUS MAGNUSSON/H&M

Consuelo Castiglioni och H&M:s Margareta van den Bosch.

Consuelo Castiglioni