ANNONSSAMARBETE MED LEVIS

Från Marilyn Monroe till Hailey Bieber och Barbie Ferreira – här är jeansen vi älskar

Från Marilyn Monroe till Hailey Bieber och Barbie Ferreira – här är jeansen vi älskar

Nästa år har vi verkligen en jubilar att fira när Levis fyller 150 år! Tänk så länge vi nött, älskat och burit de populära och klassiska jeansen. Häng med på en tur i historien och kolla in modellen Hailey Bieber och skådisen Barbie Ferreira, känd från Euphoria, som bär jeansen med stil och attityd.
17 maj, 2022

I maj 1873 såg Levis jeans dagens ljus för första gången när Levis Strauss skapade byxorna som skulle gå till historien. Varje år den 20 maj firas dagen "501 day" för att uppmärksamma att det var då som arbetsbyxan föddes.

Barbie Ferreira

Skådespelerskan Barbie Ferreira i ett par Levis 501, 1 199 kronor och topp, 649 kronor.

Entreprenören Levi Strauss startade Levis Strauss & Co. i San Fransisco där han sålde skor och kläder. Samtidigt som hans verksamhet växte hade skräddaren Jacob Davis gjort sig ett namn i Reno, Nevada.

Jacob Davis var en sann uppfinnare som hade börjat använda kopparnitar i mäns arbetsbyxor för att förstärka de delar som hade en tendens att belastas mest. När han behövde en affärspartner vände han sig till Levi Strauss som blivit känd för sin verksamhet. Duon sökte snart patent på byxorna vilket också beviljades den 20 maj 1873. Samma år såg jeansen marknadens ljus.

Hailey Bieber

Hailey Bieber i ett par vintage Levi's 501 och topp, 249 kronor.

Under årtiondena som följde blev detta klassiska amerikanska plagg ett globalt fenomen som av Time Magazine utsågs till 1900-talets modeplagg.

Några highligts från åren med Levi’s® 501®

1950-1960: Skådespelare som Marlon Brando och Marilyn Monroe gjorde jeansen populära i Hollywood och bland människor som ville vara som stjärnorna.

1970-1980: Levi’s® 501® var som en canvas där de unga kunde uttrycka sina åsikter och tillhörighet. Jeansen fick gärna vara slitna och urtvättade. Sångerskan Patti Smith var en ikon som inspirerade.

1990: Jeansen hade redan blivit ikoniska men det var 90-talet som verkligen kom att definiera 501:orna. Alla ville bära jeansen oavsett kulturell bakgrund. Många ville kopiera stilen som exempelvis skådespelerskan Winona Ryder hade.

Hailey Bieber och Barbie Ferreira + Levis

– Vi blev inspirerade av hur några av de stora stilikonerna från det sena 90-talet bar sina 501®s, med en slarvig passform och massor av attityd, säger Jill Guenza, Designchef på Levi's, Strauss & Co.

Inför 149 årsdagen som firas 2022 har Levi’s® fokus på 501:or med en 90-tals touch och har slagit sig samman med några kända ansikten som de tycker förkroppsligar andan med Levi’s® 501®. I kampanjen ser du bland andra skådespelerskan Barbie Ferreira från Euphoria och modellen och affärskvinnan Hailey Bieber.

Hailey Bieber

Modellen Hailey Bieber i ett par vintage Levis 501:or och topp, 249 kronor.

De nya 501:orna kommer i flera olika tvättar inspirerade av vintagelooken som var stort under den tiden. Kort och gott är det dina favoritjeans som du kanske bar på 90-talet och som du vill bära nu.

Barbie Ferreira

Skådespelerskan Barbie Ferreira i ett par Levis 501, 1 199 kronor och topp, 649 kronor.

Så om du älskar ett par riktigt sköna och klassiska Levi’s® 501® ska du kolla in 2022s modell som har den rätta 90-tals vibben – lite slappare och lite coolare.

Shoppa dina 501:or här!

Efter reklamen: 10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey Bieber

Slå på ljud