ANNONSSAMARBETE MED LEVI'S

En klockren höstoutfit – så ska du tänka när du sätter ihop din look

En klockren höstoutfit – så ska du tänka när du sätter ihop din look

Levi’s-jeansen är riktiga klassiker som aldrig går ur tiden. Men Levi’s är faktiskt mer än bara sina 501:or. Se varumärkets bästa look från topp till tå och få tips på hur du ska tänka för att skapa en perfekt outfit.
01 oktober, 2022

De klassiska Levi’s-jeansen – det stilsäkra plagget som aldrig går ur tiden. Det var snart 150 år sedan de såg dagens ljus när grundaren fick patent på den historiska 501-byxan. Sedan dess har varumärket fortsatt skapa snygga jeans för alla.

De flesta av oss har nog ägt ett par Levi’s någon gång – som vi burit och älskat genom åren. Kanske har du fortfarande kvar dina gamla 501:or, kanske har du nyss köpt ett par nya i en ny modell eller kanske har du fyndat ett par jeansshorts på second hand. Oavsett är jeansen från Levi’s en klassiker.

Mer än bara jeans

Visst känns Levi’s som det självklara valet för jeansinköp? Ja – men det betyder inte att vi ska låta resten av plaggen hamna i skymundan. Hos Levi’s kan du nämligen hitta allt för en komplett garderob.

Förutom jeansen finns det byxor, shorts och kjolar. Är du ute efter trendiga och stilrena T-shirts, tröjor, jackor eller klänningar, då kan du också vända dig till Levi’s butiker eller kika online. Komplettera din look med accessoarer som också finns hos jeans-gurun, som en mössa, en väska eller ett skärp.

En komplett outfit – så här ska du tänka

För att guida dig till en look signerad Levi’s från topp till tå har oktobers look of the month skapats. Den tar inspiration av höstens mer naturliga färger och följer konstens alla regler om hur en komplett outfit faktiskt komponeras.

Levi's höst, jeans kofta

En klockren höstoutfit i beige och svart, som bryts av fint med koftans mönster och tröjans höga skärning.

Beige byxa, 1 099 kronor.

Svart magtröja, 449 kronor.

Mönstrad kofta, 1 349 kronor.

levi's höst, jacka mössa

Jobba med lager på lager under kyliga vintermånader. Den vita dunjackan är både stilren och varm, samtidigt som den passar till i stort sett allt.

Vit dunjacka, 2 499 kronor.

Grön mössa, 399 kronor.

Men hur ska man tänka när man ska sätta ihop en klockren outfit? Du kanske har ett favoritplagg i garderoben som du gärna vill bära, som ett par 501 eller en vit skjorta, men som du inte vet hur du ska matcha.

Att sätta ihop en hel look, som fungerar sett till både färgskala och modeller, är en konst i sig. Här kommer en kort guide hur du kan tänka när du ska sätta ihop en look.

  1. Börja med basplaggen – och tänk neutralt. Välj en tröja i en neutral färg, som svart eller vit, och matcha med ett bar byxor eller en kjol i en annan basfärg. Och tänk på dimensionerna! Är överdelen tight åtsittande, matcha den med bredare eller mer lössittande nederdel, och vice versa.
  2. Addera ett till lager, som en stickad tröja, en pullover eller en kofta. Här kan du färgmatcha tröjan under eller gå loss med en annan färg eller ett mönster för en mer levande outfit.
  3. Addera sedan ytterligare ett lager: jackan. Välj gärna en jacka, kappa eller väst i en neutral färg här också, som krämvit, kamel eller brun, för att få ihop hela looken.
  4. Avsluta med att komplettera din outfit med accessoarer. Här kan du jobba med smycken, väska, bälte eller huvudbonad – och gärna i en färg eller ett mönster som poppar för att göra din look mer levande.
  5. Allra sist: välj ut ett par skor som känns rätt. Gärna ett par som färgmatchar dina accessoarer!

Se mer av Levi’s höstnyheter här!