ANNONSSAMARBETE MED TOMMY HILFIGER

Emilia och Ebba stylar vårens nyckelplagg: -Trenchcoaten är given!

05 apr, 2022 
Den här säsongen tar den klassiska garderoben ett steg framåt. Tommy Hilfiger nytolkar sin välkända preppy-stil och Ebba och Emilia har tagit en titt på varumärkets uppdaterade look.

Då var det välklädda collegeungdomar, idag är ”preppy” ett uttryck som hyllar individualitet och lekfullhet. Tommy Hilfiger som introducerade prep-stilen på modescenen har alltid haft glimten i ögat kring sin ikoniska status – och har aldrig varit rädd för att modernisera. I vår introducerar Tommy Hilfiger världen till Modern prep där deras klassiska plagg tolkas med dagens öga.

ebba emilia
Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret har testat Tommy Hilfigers nytolkning av preppytrenden.

Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow har fått prova hela vårkollektionen och berättar att Tommy Hilfiger aldrig verkar göra något fel

– Det är underbart att se hur Tommy Hilfigers står fast vid sitt klassiskt amerikanska arv, och sin alldeles egna tolkning av preppy med twist. Fokus är alltid Tommys ”egna" basfärger – rött, vitt och blått – samt förstås skjortan, blåjeans, randen, chinos och lättburna plagg som får ett långt liv i garderoben.

ebba
Trenchcoaten var en given succé och Ebba matchar den gärna med kollektionens blårandiga skjorta.

Emilia och Ebba lyfter fram två klassiska plagg ur kollektionen som favoriter i vårgarderoben.

– Trenchcoaten är given, den adderar mycket stil, samtidigt som den är såpass klassisk att du aldrig kommer att tröttna. Den blårandiga krispiga oversize-skjortan föll vi också för direkt. En favorit i vår- och sommargarderoben, lika snygg i stan som på stranden, över bikinin. Låt den gärna vara rejält oversize!

ebba
Tommy Hilfiger håller fast vid sitt arv med rött, vitt och blått – stilrena detaljer är varumärkets signum.

Hur skulle ni styla trenchcoaten?

– Den är alltid fin att ”ton i ton”-styla för en elegant look, med flera lager ljusa och beige toner. Se till att mixa material, för att göra looken mer intressant! Sedan är det alltid ett säkert kort att styla med blåjeans, stickad tröja och sneakers. Apropå sneakers, så är det även ursnyggt med kostym, sneakers och den tidlösa trenchen slängd över axlarna. Trenchen är också ett perfekt kvällsplagg, bär den då över helsvart med exempelvis snävare kostymbyxor, höga klackar och en svart blus – garanterat elegant.

emilia
Den midjekorta och coola bomberjackan är ett säkert kort i Emilia de Porets vårgarderob.

Nämn ett annat nyckelplagg i vår?

– Midjekorta ytterplagg som tar för sig, exempelvis i form av en coolare jeansjacka eller en bomberjacka. Även kavajen får gärna vara midjekort! Och apropå kort, så går det inte att undgå trenden med kortkort som andas 90-tal. Emilia älskar det, Ebba är lite mer tveksam.

Bästa tipset för att bygga upp en smart och stilren vårgarderob?

– Vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att bygga upp garderoben klokt, stilsäkert och bra från grunden. Organisera, gå igenom vad du har, vad du saknar, och utmana dig själv och din garderob genom att styla dina gamla garderobshjältar på nya sätt!

ebba trench
Ebba Kleberg von Sydow tipsar om hur en välfungerande garderob underlättar livet.

Ebba och Emilia fortsätter….

– En smart, stilren vårgarderob behöver inte bestå av många plagg, däremot behöver den vara genomtänkt. En genomtänkt, välfungerande garderob gör faktiskt livet lättare. Ett bra knep för att förenkla är att jobba utifrån en färgskala du älskar. Eller, testa en garderobsutmaning tillsammans med kompisar, eller kollegor? Och förstås, kvalitet framför kvantitet.