ANNONSSAMARBETE MED LEVIS

Älskade 501:or - därför avgudar vi de klassiska jeansen

Levis 501 – ett par klassiska jeans som aldrig går ur tiden nu med en 90-tals vintagelook. Influencern Maya Nilsen visar hur hon stylar sina jeans i vår och sommar.
03 maj, 2022

Det finns nog knappt någon som inte har en relation till Levis 501:or. Kanske var det jeansparet du drömde om på högstadiet i slutet av 90-talet, men som du aldrig fick, eller så var dina 501:or det enda plagget man var säker på att du alltid bar. Kanske blev du kär i dina första Levis 501 alldeles nyligen. Oavsett vad din relation till jeansen är, är vi säkra på att du har en.

Originalet 501 är verkligen ett ikoniskt plagg som har funnits i 150 år. De har en plats i nästan de flestas garderober och är en perfekt grund för att skapa en individuell stil.

Influencern Maya Nilsen är 25 år och jobbar som stylist. För henne är mode ett sätt att kunna uttrycka sig och något man kan ha kul med.

– Det är ett sätt för mig att experimentera och något som kan ändras beroende på hur jag känner i just den stunden. Min egen stil ändras hela tiden, det beror lite på vad som inspirerar mig i just den stunden.

Hennes allra första par Levis 501:or var ett par som hon hittade på en second hand-butik där hennes mamma jobbade.

– Jag klippte av benen och gjorde shorts, jag kommer ihåg att de passade perfekt. Jag har fortfarande kvar dem i garderoben och använder dem varje sommar, tror jag köpte dem för cirka 10 år sen och 501:or är jeans som blir finare med åren, säger Maya.

Hon fortsätter;

– Levis 501's är byxor som håller hela livet, det är inte en trend som man tröttnar på efter några månader.

I vår vet Maya hur hon vill styla sina Levis 501.

– Till vardags skulle jag styla mina Levis 501 med en tunt stickad tröja, en oversized skinnjacka och mina favorit-loafers! En stilren look som alltid funkar. Till kvällen skulle jag nog styla jeansen med en mellanlång asymmetrisk svart sidenklänning ovanpå, skinnkappa och fina klackar med en öppen tå.

Att ha rätt typ av jeans är viktigt för att känna sig bekväm och för att kunna leva ut sin stil. Med en mer avslappnad fit både över rumpan och ben ger 501® 90´s en siluett som är mer lös än de traditionella 501:orna utan att vara baggy. Det skapar helt enkelt en mer avslappnad byxa med riktig 90-tals vibe.

De nya 501:orna kommer i flera olika tvättar inspirerade av vintagelooken som var stort under den tiden. Kort och gott är det dina favoritjeans som du kanske bar på 90-talet och som du vill bära nu.

– Vi blev verkligen inspirerade av hur några av de stora stilikonerna från det sena 90-talet bar sina 501®s, med en slarvig passform och massor av attityd. Det kändes så rätt just nu. Det är ett par jeans som inte bara är fysiskt bekväma utan som också tar till vara på nostalgin av jeansen du älskade och bar tidigare, säger Jill Guenza, Designchef på Levi's, Strauss & Co.

Shoppa dina Levis 501 här

Se också: 10 oförglömliga looks från ELLE-galan genom åren
0:52

Efter reklamen: Se också: 10 oförglömliga looks från ELLE-galan genom åren

(0:52)