ANNONSSAMARBETE MED MQ MARQET

Alexia Kafkaletos xo MQ - här är kollektionen som stilsäkrar vårlooken

29 mar, 2023 
AvAnna Neld
Alexia Kafkaletos MQ vårmode trendplagg
Ta inspiration från Paris gator i vår, som kryllar av stilrena looks med eleganta basplagg och feminina siluetter. Influencern Alexia Kafkaletos lanserar egendesignad kollektion för MQ, inspirerad av stilen Parisian Chic. Här är kollektionen – och våra favoriter!
Brand logo

Både när det kommer till catwalkens haute couture och gatornas “street style” har Paris alltid varit en modeinspiration för omvärlden. I staden ser vi stilsäkra looks med klassiska och välskräddade plagg – men med en personlig twist. Så vill vi också klä oss i vår!

Den franska stilen Parisian Chic speglar fransyskornas elegans och stilsäkra klädval. Det var just där som Alexia Kafkaletos hittade inspiration till sin kollektion för MQ:s varumärke Stockh lm Studio, som består av tidlösa dressade nyckelplagg med avslappnad attityd och elegans. Här berättar hon om inspirationen till kollektionen och delar sina bästa stylingtips!

vårtrend basplagg figursydd kavaj parisian chic

– Arbetet med kollektionen började för ett år sedan där utgångspunkten var att skapa tidlösa garderobsklassiker i neutrala färger – plagg jag själv sökt och saknat i garderoben. Basplagg med en twist. Elegant med sportiga inslag, säger Alexia Kafkaletos.

I kollektionen hittar vi elva plagg där färgskalan är neutral och går i klassiskt svart, beige och vitt med en matt grön ton som accentfärg. Varje plagg bär franska namn och plaggen går att mixa och matcha, klä upp och klä ner – blivande garderobsklassiker alltså.

Var har du hittat inspiration till kollektionen?

– Jag har hittat min inspiration från mina ”muses” från 80–90 talet. Jag hade en fransk chic kvinna som inspiration. Kvinnlig och elegant men ändå cool och lekfull, förklarar Alexia och fortsätter:

– När vi var i Paris och plåtade kampanjen satt vi på en uteservering och såg en fransyska som inspirerade oss alla. Hon var definitionen av Parisian Chic: En simpel look klädd i kashmirtröja, små diamantsmycken, en loose bun och var väldigt naturlig. Ofta kan enkelheten vara det snyggaste. Fransyskorna känns som de är effortless i sitt sätt att klä sig och trygga i sin stil.

Favoriterna ur kollektionen – och Alexias bästa stylingtips

Inget känns mer rätt i vår än eleganta looks signerat Parisian Chic. Här är plaggen och stylingen vi kommer att satsa på!

vårtrend basplagg figursydd kavaj lång kjol svart parisian chic
Ett matchande set med figursydd kavaj och lång kjol som är to die for (en av våra favoriter ur kollektionen!). Setet är stommen i kollektionen och perfekt för en uppklädd och feminin look. Klä upp med klackar eller klä ner med ett par loafers eller sneakers.

Vilket plagg från kollektionen är din personliga favorit?

– Det är så svårt att välja ut ett favoritplagg, då det finns en tanke bakom varje plagg och varför de blev till. Men min favorit är nog ändå kjolen då den blev så fin och passar att matcha till det mesta. Med kavaj som en power suit eller med T-shirt, klä upp med klackar och klä ner med sneakers. Det är ett trendigt plagg som man får en fin siluett i.

vårtrend basplagg t-shirt parisian chic MQ stilsäker
Matcha den skräddade kjolen med en vanlig T-shirt (men gärna i en härlig färg, som denna i matt grön) för en mer avslappnad take. Det smala bältet är en enkel och fin detalj som förgyller looken.

Hur ska man tänka för att trendsäkra stilen i vår?

– När det gäller stylingtips för en trendsäker vår är jag för att blanda in mer färgglada accessoarer. Ett par skor, väskor eller solglasögon. Stay true to your everyday wardrobe men lek gärna med accessoarerna, säger Alexia.

vårtrend basplagg set linne shorts svart parisian chic
I kollektionen hittar vi ännu ett matchande set i svart, men detta bestående av ett smickrande linne och ett par shorts som du lätt matchar med resten av garderoben.
vårtrend basplagg trenchcoat kort beige vårjacka paris
Årets absolut snyggaste vårjacka är den korta trenchcoat-inspirerade jackan. Perfekt att bära över setet, en T-shirt eller en klänning (psst! vår favorit i kollektionen!).

Hur skulle du styla plaggen ur din kollektion för en vardagslook? Hur stylar du dem inför fest?

– Alla plaggen är designade för att kunna bäras både till vardags och till fest. Det var viktigt för mig då jag själv vill ha en så kallad kapselgarderob där plaggen kan stylas på olika sätt, utan att man tröttnar på dem, förklarar Alexia.

– För en vardaglig look skulle jag styla plaggen med strumpor i loafers eller ett par sportiga sneakers för en coolare look samt stora smycken och en snygg väska. Till fest med klackar, avskalade smycken och min fina clutch som jag designat i kollektionen.

vårtrend basplagg klänning vår sommar parisian chic lång grön
Sist men inte minst: kollektionens klänning! Denna luftiga klänning i matt grön ton kommer i krinklad viskos med tunna axelband – fantastisk både i vår och sommar.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!