ANNONSSAMARBETE MED ÅHLÉNS

Fotograf: Kira Bunse

8 favoriter ur Carin Westers senaste kollektion

Vårgarderoben behöver ett lyft och vi söker tidlösa plagg av hög kvalitet och design. Carin Wester, Designchef på Åhléns, berättar om varumärkets nya riktning och vilka plagg ur vårens kollektion du absolut inte får missa.
22 februari, 2022

Nu har det äntligen blivit dags att lämna hemmakontoret och ta oss ut till arbetsplatser och vårens alla tillställningar. Då våren stundar runt hörnet, fylld med fysiska möten och festligheter, är vi alla i behov av en uppdaterad garderob. Carin Westers senaste kollektion har fokus på kvalitet, design och detaljer – här är de 8 trendigaste plaggen att bära i vår.

Hög kvalitet möter fina detaljer

Hos Åhléns mode hittar du alla favoriter ur Carin Westers kollektion, där tidlösa kostymplagg möter lyxiga ull- och läderdetaljer. Designchef Carin Wester, som själv designat kollektionen för varumärket med samma namn, berättar om varumärkets nya riktning.

– Vi har lyssnat på våra kunder och funnit en stor efterfrågan på design och kvalité. Det ville vi såklart möta och vi har med Carin Wester utgått från varumärkets ursprung för att skapa ikoner som håller över tid – där kvalité och detaljer står i fokus.

Varumärket tar ny riktning

Inför våren har Carin Wester genomgått en varumärkesförflyttning där det har skapats två mer nischade varumärken, riktade mot olika målgrupper: Carin Wester och C.W by Carin Wester.

– C.W by Carin Wester har en yngre målgrupp som värderar stil och branding högt. Här får loggor ta stor plats och sortimentet är uppbyggt på ett antal nyckelplagg som ständigt förnyas genom olika färgval, kvalitéer och mönster, förklarar Carin Wester och fortsätter:

– För varumärket Carin Wester är fokus att skapa tidlösa ikoner och plagg som håller över tid för kvinnan som älskar mode och värderar kvalité. En hyllning till tidlösa klassiker med ledorden “Icons with no fear of time”.

8 favoriter ur vårens kollektion

Nu är det dags att möta våren och gå tillbaka till ett normalt liv utan restriktioner – vad passar inte bättre än att förgylla garderoben med stilfulla plagg och accessoarer? Här är modedesignerns Carin Westers egna favoriter ur varumärkets vårkollektion!

Klassiskt kostymset

– Jag är väldigt stolt över vårt kostymprogram där vi har skapat fyra plagg i 100% ullkvalitet. En kavaj, en gubb-byxa, en skjorta och en kjol, som tillsammans utgör basen i kollektionen och är tänkta att kombineras som set eller var för sig. Dessa syns senare i uppdaterade säsongsmaterial och färger för att man ska kunna mixa sina favoritsiluetter under hela säsongen, berättar Carin Wester.

Kollektionens core är det enfärgade kostymsetet i fyra delar, som kan kombineras i det oändliga och som fungerar som bas för flera olika stilar.

Blazer WESTER, 1799 kronor.

Warren Byxa, 1299 kronor.

Luna Blouse, 1299 kronor.

Wade Kjol, 999 kronor.

Vårens ”must-haves”

Förutom det klassiska kostymsetet, som kan kombineras på många sätt, är accessoarerna viktiga i vår. Vi söker detaljer i naturfärger, liksom accessoarer som adderar en klick färg till säsongens outfits.

– Vårens ”must-have” är en superlyxig ullhalsduk i mohair, som du bär lite svepande över axeln. Eller varför inte ha den som en inredningsdetalj på soffan? säger Carin Wester.

Haily Scarf, 999 kronor.

Haily Scarf, 999 kronor.

Även säsongens svarta utställda byxor med sprund, som sitter som ett ”second skin” på kroppen, är ett perfekt plagg att addera till garderoben – och de utsvängda byxorna fungerar perfekt under ullkjolen.

– Jag älskar den monokroma looken med lager på lager, där kjol på byxa matchas med säsongens gula eller rosa accessoarer på sjal eller väska, säger Carin Wester.

Flare Byxor, 1299 kronor.

Faye Väska, 1299 kronor.

Klicka här för att spana in hela kollektionen!