ANNONSSAMARBETE MED MQ MARQET

Från stranden till city – 7 looks som stilsäkrar sommaren

10 maj, 2023 
AvAnna Neld
Mode dam sommar styling inspiration MQ trender
Snart sommar och sol! Trendsäkra sommargarderoben med plagg som funkar både på beachen och på stan. Här delar vi sommarens hetaste modetrender och sju looks att inspireras av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Brand logo

Snart är sommaren här – och som vi längtat! Nu får vi äntligen preppa garderoben för solsemester och ledighet. Men vilka är sommarens hetaste modetrender? Och hur stylar man dem? Här listar vi sommarens hetaste trender och delar inspirerande looks som passar perfekt för både strandhäng och stadshäng.

Mode dam sommar styling inspiration MQ trender klänning halterneck

Klänning, 699 kronor.

Sommarens hetaste trender

  • Virkat, virkat, virkat! Vi älskar den virkade looken i både plagg och accessoarer. Därför är vi extra glada att just virkat toppar listan för sommarens hetaste modetrender. Vitt är en go-to – men våga säga ja till färg också.
  • Varma jordiga toner! Somrig pastell är ett minne blott. I stället tar varma jordtoner, som terrakotta, plats på trendkartan i sommar – och vi älskar den mer sofistikerade och mogna looken.
  • Svart och vitt i kontrast! Var inte rädd för mönstrat i sommar. Mixa de varma, jordiga tonerna med mönstrade plagg i svartvitt, för en stilsäker look och elegant färgkombination.
  • Det klassiska setet! Varje säsong är set-säsong. Men i sommar byter vi ut varma kostymset mot luftigare set i alla dess former och gärna i linne, där underdelen kan vara både långbyxa, shorts och kjol.
Mode dam sommar styling inspiration MQ trender kaftan mönstrad strand

Kaftan, 799 kronor.

MQ tjuvstartar säsongen och välkomnar sin sommarkollektion, inspirerad av Medelhavets lugna livsstil och varmare breddgrader. Det vi möter hos MQ är en innovativ mix & match-kollektion, med plagg som funkar lika bra på stranden som i stan och som går att styla på oändligt många sätt. I kollektionen hittar vi allt från virkade set och accessoarer till klänningar och kaftaner i sommarens trendfärger.

Från stranden till city – 7 stilsäkra looks

Look 1 – På stranden...

Mode dam sommar styling inspiration MQ trender bikini one shoulder virkad kjol
Inta strandhänget med stil. Den terrakottafärgade bikinitoppen med one-shoulder matchas med fördel med ljusa plagg – här med en trendig virkad kjol i krämvit.

Bikinitopp, 249 kronor.

Virkad kjol, 599 kronor.

...i city

Mode dam sommar styling inspiration MQ trender bikini one shoulder virkad kjol topp set strandväska
Byt ut bikinitoppen till den matchande virkade toppen, som enkelt får plats i strandväskan. Lägg till några accessoarer och du är färdig och trendsäkrad för en kväll på stan.

Virkad topp, 499 kronor.

Virkad kjol, 599 kronor.

Väska, 799 kronor.

Solglasögon, 299 kronor.

Örhängen, 349 kronor.

Look 2: På stranden...

Mode dam sommar styling inspiration MQ trender baddräkt linnebyxa virkad strandväska
En look som osar medelhavsvibbar! Här kombineras sommarens hetaste trendfärger, som tillsammans med rätt accessoarer skapar en stilsäker outfit för en dag på stranden. Psst! Baddräkten kan med fördel användas som topp även på kvällen.

Byxa, 699 kronor.

Baddräkt, 499 kronor.

Väska, 399 kronor.

Solglasögon, 299 kronor.

Ring, 249 kronor.

...i city

Mode dam sommar styling inspiration MQ trender tuptopp linne linnebyxa
Less is more! Byt ut baddräkten mot en tubtopp – det behöver inte vara svårare än så. Nu har du en classy look som passar för alla sommarens fester.

Byxa, 699 kronor.

Tubtopp, 249 kronor.

Look 3: På stranden…

Mode dam sommar styling inspiration MQ trender bikini svart maxikjol stråhatt
Elegantast i strandbaren med denna maxikjol i terrakotta, som matchas med en bikinitopp i svart. Stråhatten skyddar inte bara mot farliga solstrålar utan blir pricken över i:et i denna trendiga beach-look.

Bikinitopp, 249 kronor.

Maxikjol, 599 kronor.

Stråhatt, 399 kronor.

Solglasögon, 299 kronor.

Halsband, 499 kronor.

...i city

Mode dam sommar styling inspiration MQ trender topp off shoulder maxikjol terrakotta röd
Hotta upp looken inför kvällen med en matchande topp i strandväskan. Detta luftiga och svala set i linne går både att klä upp och klä ner, använda var för sig och är verkligen ett måste i resväskan i sommar.

Topp, 599 kronor.

Maxikjol, 599 kronor.

Mode dam sommar styling inspiration MQ trender set topp one shoulder maxikjol virkad väska
Och när vi ändå är inne på snygga matchande set! Detta set från Stylein är elegant och trendsäkert – och funkar lika bra i strandbaren som på middagen i hamnen.

Topp, 2 499 kronor.

Kjol, 2 499 kronor.

Väska, 399 kronor.

Solglasögon, 299 kronor.

Örhängen, 349 kronor.

Se mer av MQ:s sommarmode här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥