ANNONSSAMARBETE MED HUGO BOSS
Thérèse Balkong

24h i Paris – Modeexperten Thérèse Hellström om staden & dofter

Thérèse Hellström älskar storstaden Paris, där hon lever ett fartfyllt liv. Här berättar hon om vad man inte får missa när man är där, vilka klappar som är bäst i jul och varför det är viktigt med rätt parfym.
14 december, 2021

Modeexperten Thérèse Hellström bor i kärlekens stad Paris och pendlar mellan Stockholm och Köpenhamn, där hon arbetar som Fashion Director. Hon lever och andas mode och delar med sig av storstadslivet och de senaste trenderna på sina sociala kanaler. Här får vi följa med henne under en dag i Paris – och ta del av hennes glammiga liv, de bästa julklappstipsen och alla must-do’s i kärleksstaden.

Thérèse Hellström bor tillsammans med sin pojkvän mitt i Paris pulserande centrum och dagarna är fyllda med allt från spännande möten på stan till harmoniska morgnar på balkongen.

En ultimat morgon för mig är när jag, utan stress, vaknar av mig själv vid 8-tiden, gör mig en kopp kaffe, lyssnar på en bra podcast och sedan sätter mig vid datorn för att starta dagen. Är du här på en weekend får du bara inte missa frukosten på Café de Flore, säger Thérèse, som menar att en bra morgon är viktig för resten av dagen.

Efter en härlig förmiddag är det dags för julklappsshopping och lunch på stan. Thérèse, som ofta är på språng, ser alltid till att ha med sig nödvändigheter i handväskan för att kunna piffa till sig när hon är ute på stan – mellan möten, shopping och restaurangbesök.

Sträckorna blir långa i en storstad som Paris, så man kan absolut behöva en "uppfräschning" när man gått en timme och väl ska gå in på restaurangen eller mötet. Förutom handsprit och ett rött läppstift har jag alltid med mig en parfym i väskan, som jag tar på mig lite extra av för självförtroende, berättar Thérèse.

Alive EdP av Hugo Boss är en parfym jag ofta har med mig, då det är en sprudlande och feminin doft, som är perfekt för alla tillfällen. För mig är parfym så otroligt viktigt och en del av min identitet. Det ger mig självförtroende och den där sista ”touchen” till min look, vilket gör det extra viktigt att jag alltid har med mig det, säger Thérèse.

Lunch äter Thérèse på Le Café Lapérouse, som ligger i kända Hôtel de la Marine – men hon tipsar om att ett lunchbesök på Loulou är ett måste när du besöker Paris. Under julklappsjakten efter lunchen är hon ute efter en present till sin lillebror. Till pappa, pojkvän eller bror tipsar Thérèse bland annat om en tidningsprenumeration eller en riktig bra bok i julklapp – men till sin egen lillebror vet hon precis vad hon är ute efter:

En parfym är verkligen en bra julklapp att ge bort till någon man håller kär. Det är något många sällan unnar sig, men som de använder varje dag och uppskattar! Till min lillebror har jag köpt Boss Bottled EdT av Hugo Boss – en modern klassisk doft, som är maskulin och självsäker. Ska du shoppa i Paris kan jag rekommendera att gå till mina favoriter Avenue Montaigne och Rue Saint Honoré, säger Thérèse.

Efter julshopping och strosande på stan är det dags att ta sig hem för ett outfitbyte inför en helkväll på Paris gator. I lägenhetens drömlika walk-in-closet finns nästintill oändligt med klädval – inte så konstigt hemma hos en modefantast och modeinspiratör som Thérèse.

Kvällen till ära blir det en riktigt chic kofta och som en sista ”touch” i min look använder jag doften Boss The Scent For Her av Hugo Boss. Jag vill att parfymen ska matcha det ”mood” jag har i min outfit, då jag ser en parfym som en förlängd arm till känslan i min outfit. Denna doft är flörtig och lekfull, säger Thérèse och förklarar att den passar perfekt till kvällens look.

– Jag älskar att ha många parfymer att välja mellan! Då vet jag att det alltid finns en parfym som kompletterar min look och som passar varje tillfälle – oavsett om det är en hektisk dag på stan eller en festlig kväll på en lyxig restaurang, berättar Thérèse.

Innan Thérèse ger sig i väg ner på stan mot restaurangen Coco Palais Garnier får hon agera smakråd åt sin pojkvän, som också ska i väg på en trevlig middag i storstaden. Hon gör det som hon gör bäst: sätter ihop en look som kompletteras med rätt parfym. Pojkvännens look får en sista ”touch” med Boss The Scent For Him av Hugo Boss – en doft som är både frisk och förförisk och som alltid uppskattas. Nu är de båda redo för en kväll på stan!

– Det finns ingen bättre känsla än att vara ”på väg ut” i Paris! Jag älskar den stunden på dagen då man sitter hemma och fixar sig inför en rolig kväll – och kanske tar en drink eller två med en vän på balkongen. Sedan får det gärna bära av mot en trendig restaurang, som Gigi, följt av dans på klubben Raspoutine inpå småtimmarna, säger Thérèse.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER OM PARFYMERNA FRÅN HUGO BOSS!