Annons

Annons

Mina vanor med Astrid Olsson: Yogan blev min kroppsliga och mentala räddning


Mina vanor med Astrid Olsson: Yogan blev min kroppsliga och mentala räddning

Med kristaller i fickan och värmeljus i träningsväskan balanserar den yogafrälsta frilansdesignern Astrid Olsson livets alla frekvenser. När inget annat funkar vänder hon kroppen, och tanken, upp och ner.

HÄLSA ”För 10 år sedan, i en väldigt pressad period av mitt liv när min mamma gick bort, började min kropp bete sig underligt på grund av all stress. Jag hamnade hos en ayurvedisk massör och fick behandling varje vecka under en längre tid. Därefter ordinerade han yoga. Var livrädd första gången jag rullade ut mattan, rädd att göra fel, rädd att inte kunna göra ’Kringlan’ som alla andra viga yogisar i salen … Men jag stannade. Det blev min kroppsliga och mentala räddning.”

Annons

HARMONI ”När jag tar hand om mig själv först har jag även ett överskott kvar till andra! Vila är underskattat, vi tror att vi inte hinner. Så mitt allra bästa tips är att ligga eller sitta helt still i 20 minuter. Stänga av mobilen (jag lovar – det går!), täcka kroppen med en filt, ögonen med något mjukt och sedan bara slappna av. Efter en stund har kroppen återhämtat den kraft du trodde att du saknade. Eller så kan man ställa sig på händer! När man vänder kroppen upp och ner vänds även tanken upp och ner och problem som fastnat hittar en ny väg.”

Läs också: Mina vanor med Brita Zackari: ”En chokladboll vinner mitt hjärta lika lätt som en sashimisallad”

TRÄNING ”Sedan några år tillbaka kör jag morgonmeditation, 15–30 minuter i total stillhet. Jag är en väldigt aktiv person, så därför har jag insett att meditation och pranayama (andningsövningar)
är det allra svåraste och viktigaste för mig. Jag undervisar yoga fyra klasser i veckan i min studio The Yoga Atelier och yogar hos andra så ofta jag kan, för min egen skull.”

TRÄNINGSVÄSKAN ”Svarta tights, tändstickor, värmeljus och yogamatta. Då kan jag alltid rulla ut mattan, andas, yoga och bli mig själv igen.”

MATFILOSOFI ”Jag äter vegetariskt och stundtals veganskt. Men jag har släppt på det alltför strikta, det blev osunt. Gör en detox två gånger per år då jag äter helt och hållet raw vegan för att kroppen mår så otroligt bra av det. Jag gör ofta gröna smoothies och egna rawbollar som snacks samt boostar med Kilmaninstitutets kosttillskott.”

Läs också: Mina vanor med Cajsa Wessberg: ”Jag delar upp livet i två kategorier – råkost och socker”

AVKOPPLING ”Morgonmeditation, yoga och att få tid att vara på landet. Att få plocka blommor vid Ulriksdals värdshus och sitta i solen med en kopp kaffe. Tid vid vattnet är otroligt lugnande.”

SPIRITUALITET ”Jag har kristaller i fickorna och lyssnar mer på astrologipoddar än något annat. Jag arbetar med kreativitet dagligen och för mig handlar det egentligen bara om energier och frekvenser, och hur man kan höja eller transformera dem. Det blir så tydligt när man en dag känner sig fantastisk i ett speciellt plagg och nästa dag inte alls kan sätta på sig det, just för att frekvensen inte stämmer.”

LÄSNING ”Har nog mer självhjälpsböcker och yogiska filosofiböcker hemma än vad som är bra, haha. Men jag älskar också romaner där viktiga sanningar är omsvepta i vackra ord.”

MÅL ”Förut planerade jag och åstadkom det jag ville. I dag följer jag med livet och bygger medan jag är på väg. Men jag vet att jag just börjat ett nytt kapitel i mitt liv så allt har nog blivit tydligare om fem år.”

GURU ”Oj, jag har många. Men mina många yogalärare och min terapeut, Mooji.”

MOTTO ”Let love in – let love out. Om vi lever livet så i varje stund så blir allt så mycket enklare.”

Läs också: Mia Clase från Food Pharmacy om sina livsstilsvanor

Namn: Astrid Olsson.

Ålder: 42.

Gör: Frilansdesigner, H&M Studio, lärare på Beckmans, kostymör och yogalärare.

Bor: Vasastan, Stockholm.

Följ: @theyogaatelier.

Foto Gustav Kaiser

(1)
(0)
(0)
Annons


Annons


Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
Annons

Laddar