Annons


Annons

Mina vanor med Anna Brolin: ”Fånga stunden när den kommer, inte sen”


Anna Brolin

Med många jobbresor och två barn är träning och livsbalans en utmaning för tv-profilen Anna Brolin. Hon löser det genom att alltid vara beredd på spontanträning – och att ta vara på nuet.

Namn: Anna Brolin
Ålder: 38 år
Familj: Gift med Jesper Rodhborn, två barn
Gör: Journalist och programledare
Bor: Nytorget i Stockholm
Följ: @annabrolin på instagram och twitter

* * *

HÄLSA ”Hälsa för mig är balans. Att få in bra med sömn, bra mat och träning i vardagslivet och samtidigt undvika stress. Med småbarn och oregelbundet jobb känns det stundtals som en omöjlig ekvation, men att lyckas med någon av sakerna under en dag ser jag som en seger.”

Annons

HARMONI ”Mitt bästa tips är att ta en sak i taget. Att bläddra i en fullspäckad kalender och leta efter ett icke existerande andningshål är otroligt stressande. Tar man in information först när man behöver den blir inte hjärnan helt överbelamrad heller, en strategi jag försöker anamma så gott det går.”

DIGITALT LIV ”Har ett hatkärleksförhållande till skärmlivet. Ibland älskar jag hur det underlättar livet, men lika mycket kan jag avsky hur det stjäl fokus från konversationer och upplevelser irl.”

INSPIRATION ”Människor som går sina egna vägar.”

TRÄNING ”Just nu tränar jag upp musklerna efter min graviditet, så träningsmodellen är aningen modifierad. Jag försöker annars att klämma in träning när det går. Det gäller att ta varje möjlig-heterna som ges, träning för mig är lyx. Mest effektivt är ett 30 minuter högintensivt pass, kräver minimalt med tid och utrustning och kan utföras var som helst. Några sådana pass i veckan och ett par löprundor gör att min kropp mår som bäst. ”

TRÄNINGSVÄSKAN ”Har ingen men brukar lägga med träningskläder i jobb- eller skötväskan, så man alltid är redo. Häromdagen fick jag en extratimme över på Arlanda och klämde in ett gympass på flygplatshotellets gym.”

MUSIK ”Musik i lurarna är A och O. Jag får en extra push av bra musik, EDM-genren är som gjord för träning.”

RÅD ”Gör precis som du själv vill, du behöver inte passa in i någon mall.”

MATFILOSOFI ”Jag har på senare år försökt att utesluta laktos och gluten. Är jag ledig försöker jag äta så hälsosamt det går, adderar gröna juicer så ofta som möjligt. I mitt jobb är hälsosam mat det mest utmanande. På resande fot kryllar det inte direkt av hälsosamma alternativ, jag snor med mig ägg från hotellfrukosten, nötter och bars räddar mig ofta.”

EGOBOOST ”Skratt är den bästa energikällan, oavsett om det är en rolig kommentar från treåringen eller fniss med barndomsvännerna. En egoboost för mig är att få åka iväg på en skidresa med riktigt nära vänner, varva naturupplevelser i fjällen med att ha barnsligt kul och få släppa allt ansvar för en stund.”

AVKOPPLING ”Att stanna upp och aktivt applicera mindfulness känns viktigt i en stressig vardag. Att ta sig tid att känna värmen av solens strålar på huden eller att ta en extra stund i duschen kan ibland räcka för att vila hjärnan.”

GURU ”En förebild inom journalistiken är CNN:s Christiane Amanpour som intervjuar världsledare på löpande band med en så självklar pondus.”

MORGONRITUAL ”I den bästa av världar så får jag till en morgonlöprunda eller ett tabatapass före frukost. Tar gärna en citron- och ingefärashot  och dricker mycket vatten.”

Läs också:

Mina vanor med Alexandra Kamperhaug: Jag förbjuder förbud och njuter av allt jag tycker är gott

Mina vanor med Frida Nordstrand: ”Morgonritualen är en espresso och så på med träningskläderna”

(0)
(0)
(0)
Annons


Annons

Annons


Annons

För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Laddar