Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Vitlöksbröd med prosciutto och salvia

08 apr, 2018 
AvRedaktionen
Vitlöksbröd med prosciutto och salvia.
Vitlöksbröd är en underbar klassiker, här uppdaterad med prosciutto och salvia. Snitta en baguette med sneda skåror och fyll dem med den goda fyllningen.
Annons

4 personer

Du behöver:

1 baguette

50 g smör

½ msk olivolja

2 små vitlöksklyftor

flingsalt

nymald svartpeppar

ca 70 g prosciutto

1 kruka salvia

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Snitta baguetten med sneda skåror utan att skära helt igenom. Blanda smör med en skvätt olivolja. Pressa och rör ner vitlöken. Smaksätt med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Klicka ner lite röra i varje skåra. Tryck ner en halv eller en hel skiva prosciutto samt ett eller ett par salvia blad i varje skåra. Värm i ugnen i cirka 10 minuter, servera direkt.

Vitlöksbröd med prosciutto och salvia.
Vitlöksbröd med prosciutto och salvia.

Recept: Elsa Billgren
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons