Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

6 vegetariska vardagsrecept

18 mar, 2019 
AvRedaktionen
Vegetariska vardagsrecept.
Vill du ha något gott, enkelt och grönt att variera middagsmaten med? Varsågod – här är några vegetariska vardagsrecept som garanterat blir dina nya favoriter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Minestronesoppa med pasta och bönor

En mättande soppa med mycket att tugga på! Använd de grönsaker du har hemma och rör i de bönor du tycker om. Servera gärna med ett kraftigt bröd och en pesto.

Till receptet >>

Minestronesoppa med pasta och bönor.
Minestronesoppa med pasta och bönor.

2. Pasta med tre sorters pesto

Pesto går att göra på ett otal sätt, här är tre stadiga favoriter! Servera till en god pasta, kokt al dente i rikligt med saltat vatten.

Till receptet >>

Pasta med tre sorters pesto.
Pasta med tre sorters pesto.

3. Nudlar med shiitake och broccoli

En enkel middag som passar de flesta smaklökar eftersom man kan servera heta såser vid sidan om och låta alla välja sin egen styrka.

Annons

Till receptet >>

Nudlar med shiitake och broccoli.
Nudlar med shiitake och broccoli.

4. Vegetarisk lasagne med squash

Squash och pasta är en himmelsk kombination. Men om du vill kan du ta bort lasagneplattorna och ersätta dem med squash skuren i långa skivor.

Till receptet >>

Vegetarisk lasagne med squash.
Vegetarisk lasagne med squash.

5. Halloumiburgare med picklad rödlök och sötpotatis pommes

Vegetarisk hamburgare med halloumi och aubergine. Använd hellre ett gott lantbröd än vanligt hamburgerbröd.

Annons

Till receptet >>

Halloumiburgare med picklad rödlök och sötpotatis pommes.
Halloumiburgare med picklad rödlök och sötpotatis pommes.

6. Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter

Servera det här vackra och goda flarnet med en matig sallad. Även perfekt i små bitar som drinktilltugg.

Till receptet >>

Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter.
Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons