Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.

Älskar du ost och hamburgare men vill skippa köttet? Då kommer du att älska den här lakto-ovo-vegetarisk burgaren med tre sorters ost och karamelliserad lök.
19 maj, 2017

4 portioner

Du behöver:

4 Quorn Burgare

4 burgarbröd

4 skivor cheddarost (löpefri)

4 skivor mozzarella (löpefri)

salt & peppar

olja till stekning

Cream cheese dip:

2 msk crème fraîche

4 msk cream cheese mögelost (löpefri)

Karamelliserad lök:

1 gul lök

1 msk smör

2 tsk socker

salt

Till servering:

romansallad

tomat

groddar

karamelliserad lök

Gör så här:

Karamelliserad lök: Skiva lök. Hetta upp smör i panna på hög värme. Bryn löken så att den tar färg. Sänk värmen och låt löken mjukna 7-10 minuter. Salta och sockra.

Burgare: Stek eller grilla burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra efter smak. Toppa varje burgare med en skiva cheddar och en skiva mozzarella i slutet av stekningen så hinner de smälta lite.

Cream cheese dip: Blanda crème fraîche och cream cheese till en slät kräm.

Montera burgarna med bröd, cream cheese dip, sallad, tomat, groddar och karamelliserad lök.

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.

Recept och foto: Quorn

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: