Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Vegansk påskmat – 10 goda recept!

17 apr, 2019 
AvRebecca Wictor
Vegansk påskmat.
Vegansk påskmat, finns det? Absolut! Här listar vi 10 riktigt goda vegetariska alternativ till påskbuffén. Varför inte testa morotslax, auberginesill eller primörer med äggfri aioli? Här är recepten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Skummig ärtsoppa

En frisk och god ärtsoppa med krunchigt tillbehör i form av strössel på kavring. Byt bara ut smör och crème fraiche mot mjölkfria alternativ. Häll upp soppan i tallrikar och ringla över myntaolja.

Till receptet >>

Skummig ärtsoppa.
Skummig ärtsoppa.

2. Hasselbackspotatis

En supergod klassiker. Använd mjölkfritt smör och krydda ordentligt. Vill du förbereda rätten, skär upp potatisarna och låt dem ligga i en skål med vatten i kylen tills det är dags att tillaga dem. Det kommer bara göra dem ännu krispigare.

Annons

Till receptet >>

Hasselbackspotatis.
Hasselbackspotatis.

3. Quinoa- och kikärtsbollar

Byt ut köttbullarna mot dessa underbart goda quinoa- och kikärtsbollar med vitlök och persilja. De fungerar lika bra att äta som de är eller att ha i en god tomatsås.

Till receptet >>

Quinoa- och kikärtsbollar.
Quinoa- och kikärtsbollar.

4. Hummus

Hummus är en krämig kikärtsröra som härstammar från det arabiska köket. Röran passar utmärkt som dipp eller tillbehör till grönsaker, bröd, falafel med mera. Perfekt till påskbordet, med andra ord.

Annons

Till receptet>>

Hummus.
Hummus.

5. Morotslax

Gör egen morotslax, det är supergott att äta som den är eller att ha i en bagel med någon vegansk röra, som hummus eller baba ganoush.

Till receptet >>

Morotslax. Via: Mydarlingvegan.com

6. Helbakad rotselleri

När rotselleri bakas länge i ugnen blir den söt i smaken och får en mjuk konsistens. Romen och smöret i receptet kan bytas ut mot vegetariska alternativ.

Annons

Till receptet >>

Helbakad rotselleri.
Helbakad rotselleri.

7. Primörer med äggfri aioli

Använd det du gillar bäst och som är bäst i säsong. Till exempel sockerärtor, späda röd- eller gulbetor, små morötter, rädisor eller salladslök. Gör en vegansk majonnäs och ha i lite pressad vitlök. En vinnare helt klart!

Till receptet >>

Primörer med äggfri aioli.
Primörer med äggfri aioli.

8. Tabbouleh

Tabbouleh är ett friskt och smakrikt tillbehör med dinkel eller bulgur som du kan använda istället för potatis. Jättegott till grillat men fungerar lika bra på buffébordet.

Annons

Till receptet  >>

Tabbouleh.
Tabbouleh.

9. Auberginesill

För vissa är sill på påskbordet ett måste. Och varför vara utan när det finns riktigt bra alternativ? Prova denna senapssill gjord på aubergine.

Till receptet >>

Auberginesill.
Auberginesill.

10. Vegansk frittata

Hur god ser inte denna veganska frittata ut? Äggersättning, tofu, ris och massor av goda kryddor. Superfin att ställa fram på påskbuffén.

Till receptet >>

Vegansk frittata. Via: anodetomungbeans.com

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons