Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Frittata med bacon, chèvre och spenat

23 feb, 2016 
AvRedaktionen
Frittata med bacon, chèvre och spenat.
En allround-rätt som passar både till frukost, lunch eller middag. Servera den varma frittatan med en fräsch sallad och ett gott bröd.
Annons

6 personer

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

100 g babyspenat

1 vitlöksklyfta

1/2 gul lök

2 msk olivolja

salt och peppar

10 ägg

1 paket bacon

200 g chèvre

1 paprika

Gör så här:

  1. Finhacka vitlök och lök och fräs i olivolja tillsamman med spenaten, salta och peppra.
  2. Vispa ihop äggen i en bunke och häll över spenaten i pannan och blanda runt
  3. Smörj en ugnsfast form och häll i äggblandningen.
  4. Stek baconet knaprigt, låt det rinna av och fördela över äggsmeten tillsammans med chèvre och fina paprikaskivor.
  5. Grädda mitt i ugnen på 225° i cirka 15 minuter.
Frittata med bacon, chèvre och spenat.
Frittata med bacon, chèvre och spenat.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons