Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Sliders med krabba och aioli

30 jan, 2020 
AvRedaktionen
Recept på sliders med krabba och aioli
Dessa sliders med krabba och aioli är smakrika och alldeles underbara. Den perfekta festmaten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 burkar krabbkött, totalt 250 g

200 g kokt potatis

3 salladslökar

½ färsk chili

1 handfull persilja

1 ägg

2 msk ströbröd + en del till stekning

Salt och svartpeppar

1 msk smör till stekning

1 msk olivolja till stekning

Till servering:

8 små hamburgerbröd

4 msk aioli

50 g blandad småbladsmix (färdig sallad i påse)

Gör så här:

  1. Pressa krabbköttet i en finmaskig sil för att bli av med så mycket vatten som möjligt.
  2. Mosa de kokta potatisarna med en gaffel.
  3. Hacka salladslök, chili och persilja fint.
  4. Rör ihop krabba, mosad potatis, lök, chili, persilja, ägg och ströbröd till en färs.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Låt färsen vila i kylen i 30 minuter.
  7. Forma färsen till små runda biffar.
  8. Platta till dem något och vänd dem i ströbröd.
  9. Värm en stekpanna med smör och olja och stek krabbkakorna i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllene och spröda.
  10. Dela hamburgerbröden och rosta dem.
  11. Smöra dem med aioli och lägg samman med sallad och krabbkakor.
  12. Servera miniburgarna på ett fat, stick gärna en tandpetare genom dem.
Recept på sliders med krabba och aioli
Sliders med krabba och aioli.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Bjud på festliga miniburgare med hummer

Miniburgare med fetaoströra och rödlöksmarinad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons