Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Sesampanerad lax med haricots verts och krämig röra

05 aug, 2017 
AvRedaktionen
Sesampanerad lax med haricots verts.
Fräsch och nyttig rätt med sesampanerad lax. Servera laxen tillsammans med haricotsvertssalladen och en klick keso- och fetaoströra.
Annons

4 personer

Du behöver:

400 g haricots verts

3 msk olivolja

1 msk pressad limesaft

salt och peppar

lite röd chili

250 g keso

100 g fetaost

4 laxfiléer

2 dl svarta sesamfrön (eller blå vallmofrön)

smör att steka i

Gör så här:

Koka bönorna precis mjuka men överkoka inte. Skölj i lite kallt vatten och lägg dem i en skål. Häll på olja och limesaft, salt och peppar. Skiva en bit röd chili tunt och lägg i. Mixa keso och fetaost med stavmixer eller mosa med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp laxfiléerna och salta och peppra. Lägg fröna i en djup tallrik och rulla filéerna i dem. Stek i smör ett par minuter på varje sida. Servera tillsammans med haricotsvertssalladen och en klick keso- och fetaoströra.

Sesampanerad lax med haricots verts. Foto: Hans Desser
Sesampanerad lax med haricots verts. Foto: Hans Desser

Ur kokboken ”Näringsrik och naturlig LCHF” (Norstedts) av Klara Desser

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons