Saftiga mazarinkakor med apelsinkräm
Vem kan motstå mazariner? Ingen! Särskilt inte dessa ljuvliga små kakor med frisk apelsinkräm.
Saftiga mazarinkakor med apelsinkräm
Små mazarinkakor med en frisk twist.
24 stycken
Tid: 30 minuter + tid i ugn
Du behöver:
200 g mandelmassa
200 g smör, rumsvarmt
200 g strösocker (2,2 dl)
3 ägg
70 g vetemjöl (drygt 1 dl)
1 nypa salt
1 msk finrivet apelsinskal
3 msk Cointreau
Apelsinkräm:
2 ½ dl vispgrädde
3 msk apelsinmarmelad
5 kumquat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt.
- Rör ihop smör, socker och mandelmassa med elvisp eller i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, under lätt vispning. Vänd ner mjöl, salt och apelsinskal.
- Fyll smeten i 24 smorda minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, tills kakorna är genomgräddade.
- Ringla över Cointreau på de varma kakorna och låt dem svalna helt på ett galler.
- Apelsinkräm: Vispa grädden mjuk och vänd ner apelsinmarmeladen. Skär kumquatterna i skivor. Toppa kakorna med apelsinkräm och kumquatskivor. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth

