Saftiga mazarinkakor med apelsinkräm

Recept på saftiga mazarinkakor med apelsinkräm
Vem kan motstå mazariner? Ingen! Särskilt inte dessa ljuvliga små kakor med frisk apelsinkräm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

3 goda toppings till kladdkaka

Brand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Saftiga mazarinkakor med apelsinkräm

Små mazarinkakor med en frisk twist.

Saftiga mazarinkakor med apelsinkräm
Columbus Leth

24 stycken

Tid: 30 minuter + tid i ugn

Du behöver:

200 g mandelmassa
200 g smör, rumsvarmt
200 g strösocker (2,2 dl)
3 ägg
70 g vetemjöl (drygt 1 dl)
1 nypa salt
1 msk finrivet apelsinskal
3 msk Cointreau

Apelsinkräm:

2 ½ dl vispgrädde
3 msk apelsinmarmelad
5 kumquat

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt.
  2. Rör ihop smör, socker och mandelmassa med elvisp eller i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, under lätt vispning. Vänd ner mjöl, salt och apelsinskal.
  3. Fyll smeten i 24 smorda minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, tills kakorna är genomgräddade.
  4. Ringla över Cointreau på de varma kakorna och låt dem svalna helt på ett galler.
  5. Apelsinkräm: Vispa grädden mjuk och vänd ner apelsinmar­meladen. Skär kumquatterna i skivor. Toppa kakorna med apelsinkräm och kumquatskivor. Servera direkt.

Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Brand logo
Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Foto: Columbus Leth