Så här gör du egen pionsaft – jo, det går!

Recept pionsaft

Sommarens trendigaste dryck: en söt, rosa saft som smakar rosor och rabarber – men gjord på pioner! Testa receptet direkt!
29 juni, 2020

Pionsaft

Recept pionsaft

Visste du att du kan göra saft från pioner? Så gott!

Saften påminner lite om rosendoft och nätta toner av rabarber.

Cirka 1 liter

4 stora pioner, kronbladen

4 citroner, finrivet skal

860 g vatten (ca 8 1/2 dl)

860 g strösocker (ca 9 1/2 dl)

300 g citronsaft (ca 3 dl från 7 citroner)

Gör så här:

  1. Repa bladen från blomman. Lägg bladen i en stor bunke eller annan behållare, bäst är en stor kastrull med lock. Riv över citronskalet.
  2. Koka vatten och socker tills allt socker lösts upp och häll sedan över kronbladen. Häll i citronsaften, rör några varv och täck sedan med lock eller plastfolie.
  3. Låt stå och dra i kylskåp i 2–3 dagar beroende på hur mycket smak du vill ha.
  4. Sila av bladen och häll upp saften på rena steriliserade flaskor. Räkna med en eller två veckors hållbarhet i kylen. Vill du spara saften längre är det bäst att frysa in den.

Av: My Feldt

Foto: Linda Lomelino

Recept ur boken Rullrån och tankebrus, Bonnier Fakta

LÄS MER:

My Feldt: ”Jag ville få en nyårsraket i huvudet så jag skulle slippa ha så ont i hjärtat.”

Så gör du egen saft – enkelt grundrecept

 

 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: