Så gör du Brynt smör – grundrecept

Grundrecept på brynt smör

Brynt smör kan höja vilken rätt (och efterrätt) som helst! Och det är inte alls svårt att göra. Här är vårt grundrecept på brynt smör som vem som helst kan lyckas med!
21 januari, 2021

Grundrecept på brynt smör

Brynt smör passar såväl till förrätter och varmrätter som till efterrätter och är ett enkelt sätt att höja smakerna! Och det bästa av allt: Det är inte alls svårt eller krångligt att lyckas med att bryna smör.

Så lyckas du med brynt smör – recept

Gör så här:

  1. Skär smöret i kuber och smält det på medelvärme i en kastrull. Börja vispa när smöret smält och börjar bubbla. Vispning gör att smöret bryns jämnt.

  2. Snart börjar det skumma. Smöret blir gyllene och börjar dofta nötaktigt. Ta från värmen och häll gärna över i ett annat kärl för att avstanna processen.
  3. Tillsätt eventuellt smaksättning. Nötter, lök och örter kan tillsättas tidigare men till exempel citrus är bättre att tillsätta i slutet. Servera eller använd genast, smör stelnar snabbt.

Recept: Julia Tuvesson Foto: Miriam Preis

LÄS MER: Lyxa till det med ostron med brynt smör och panko

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: