Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Rotselleri i kryddig yoghurt med dadlar och mynta

30 mar, 2020 
AvRedaktionen
Rustikt tillbehör med frisk smak till ugnsstekt kyckling, lamm eller kryddiga köttbullar. Supergott att röra ner en sked tahini också i dressingen. Toppa med rostade pumpafrön för härlig crunch!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2-4 portioner

Du behöver:

600 g rotselleri

1 ekologisk citron, saft och skal

6 dadlar utan kärnor

1 handfull myntablad

Yoghurtdressing:

1 ½ dl yoghurt naturell eller crème fraiche, 18%

1–2 tsk honung

½ tsk sumak (kan uteslutas)

½ tsk stött spiskummin

Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

2 msk rostade pumpakärnor

Gör så här:

1. Skala rotsellerin och riv den grovt på rivjärn eller på en spiralskärare.

2. Riv citronskalet fint och pressa saften ur citronen.

3. Vänd ihop strimlorna av rotselleri med citronskal och -saft.

4. Blanda yoghurt, honung, sumak och spiskummin.

5. Smaka av med salt och peppar och vänd ner sellerin i dressingen.

6. Hacka dadlar och mynta, vänd ner i salladen och låt den stå och dra i 15 minuter.

7. Strö rostade pumpakärnor över precis före servering.

Rotselleri i kryddig yoghurt med dadlar och mynta
Rotselleri i kryddig yoghurt med dadlar och mynta.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

3 goda recept med rotfrukter

Pizza med rotfrukter, rödlök och getost

Läcker grön kycklingsallad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons