Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Rotfruktsgratäng med chorizo och timjan

23 feb, 2016 
AvRedaktionen
Rotfruktsgratäng med chorizo och timjan.
Mat som sköter sig själv är väldigt tacksamt. Gör klart gratängen på några minuter, stoppa in i ugnen och få tid över till annat medan den står och sprider ljuvliga dofter hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

8 potatisar

1 sötpotatis

3 morötter

3 palsternackor

1 vitlöksklyfta

4 dl grädde

3 chorizo

timjan

Gör så här:

  1. Skrubba och behåll skalet på potatisen men skala övriga rotfrukter och skär allt i fina skivor och klyftor.
  2. Finhacka vitlöken och lägg allt i en smord långpanna. Salta och häll över grädden.
  3. Skär korven i skivor och lägg i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen på 220° i cirka 40 minuter.
  5. Servera gratängen med fina timjankvistar och eventuellt kallskuret.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons