Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Rökspetsad grape- och agavecocktail

24 aug, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på rökspetsad grape- och agavecocktail
Drinken rökspetsad grape- och agavecocktail är en riktig konversationsstartare – i den gömmer sig rökiga, söta och syrliga toner med en aning bitterhet.
Annons
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallonBrand logo
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

Rökspetsad grape- och agavecocktail

Det här är en uppfriskande och komplex cocktail: rökig, söt och syrlig med en liten bitterhet.

Så blandar du en rökspetsad grape- och agavecocktail

1 drink

Du behöver:

3 msk grovt rosa bergsalt
6 cl mescal
5 cl nypressad rosa grapefruktjuice
3 cl nypressad limesaft
3 cl sockerlag
1 msk Aperol

Garnering:

1 kvist rosmarin
Färska örter

Sockerlag:

1 dl socker
1 dl vatten

Gör så här:

  1. Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Låt svalna. Lägg saltet i en liten skål. Gnid in glasets kant med grapejuice. Doppa glaset i saltet och tryck försiktigt för att få en snygg saltkant.
  2. Mät upp mescal, grapefruktjuice, limesaft, sockerlag och Aperol i en shaker, fyll resten av shakern med is, sätt på locket och skaka kraftigt tills shakerns utsida är iskall, ca 20 sekunder.
  3. Tänd eld på rosmarinkvisten och blås ut så det börjar ryka. Håll glaset över drinken så glaset fylls med rök. Vänd omedelbart på glaset och sila ner drinken i glaset. Servera med den rykande kvisten och färska örter i glaset.

Recept: Ajda Mehmet Styling Jessica Lek, Maaike Koorman Foto: Jeroen van der Spek

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons