Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Röding med brynt smör, kapris och vitlök

24 feb, 2020 
AvRedaktionen
Recept på röding med brynt smör, kapris och vitlök
Bjud på röding med brynt smör, kapris och vitlök. Passar även med regnbåge eller rödspätta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

200 g haricots verts

150 g osaltat smör

4 fileade hela ASC-certiferade rödingar

2 tsk babykapris

2 klyftor vitlök

1 ½ msk grovt hackad bladpersilja

Till servering:

Citronklyftor

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 60–80°.
  2. Blanchera hariot verts enligt anvisning på förpackningen.
  3. Slå av vattnet och ställ åt sidan.
  4. Värm 20 g smör i en stekpanna på mellanvärme.
  5. Snitta upp fisken så varje fisk delas men ändå håller ihop, enligt bilden.
  6. Stek en fisk åt gången med skinnsidan ner tills skinnet blir gyllene och krispigt, det tar 2–3 minuter.
  7. Vinkla pannan och skeda varmt smör över fiskköttet så det tillagas.
  8. Lägg över fisken på en varm ugnsform, lägg över lite folie och ställ in i ugnen för varmhållning (Obs! Ugnen får inte vara för varm)
  9. Torka ur stekpannan och stek övrig fisk på samma vis och med 20 g smör per stekning.
  10. Lägg kaprisen i en sil och skölj snabbt under rinnande vatten.
  11. Låt rinna av på hushållspapper.
  12. Skala och skiva vitlöksklyftorna mycket tunt.
  13. Torka ur stekpannan, lägg ner resterande smör och värm på hög värme tills det skummar och får nötbrun färg. Ta från värmen.
  14. Lägg ner kapris, vitlök och hackad persilja i smöret i den varma pannan.
  15. Rör om tills kaprisen blivit lite krispig, det tar 1–2 minuter.
  16. Tillsätt bönorna, rör hastigt pannan så allt blandas och servera sedan till fisken tillsammans med citron skuren i klyftor.
Recept på röding med brynt smör, kapris och vitlök
Röding med brynt smör, kapris och vitlök.

Av: Lisa Featherby

Foto: William Meppem/So Photo Agency

LÄS MER:

Friterad lutfisk med ärt- och avokadokräm

Vit fisk med vårprimörer och pepparrotsaioli

Grillad tonfisk och avokado med nudlar och chimichurri

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons