Rödbetscarpaccio med getostkräm och rostade nötter

Recept på rödbetscarpaccio med getostkräm och rostade nötter
Denna rödbetscarpaccio lyser upp som en sol på bordet. Att den är vackert röd gör den till ett givet tilltugg på glöggminglet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Brand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Rödbetscarpaccio med getostkräm och rostade nötter

Tunt skivad rödbeta toppas med getostkräm och rostade nötter. Enkelt att göra men så fint!

Rödbetscarpaccio med getostkräm och rostade nötter
Columbus Leth

8 bufféportioner

Tid: 20 minuter + tid i ugn

Du behöver:

Rostade nötter:

50 g hasselnötter
50 g oskalade pistaschnötter
50 g valnötter
1 ½ msk vatten
1 tsk fint salt

Getostkräm:

200 g färsk getost
200 g crème fraîche

Servering:

300 g rödbetor
2 msk olivolja
2 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper i 6–8 minuter. Låt dem svalna lite på plåten och gnid försiktigt bort några av de lösa skalen med en kökshandduk.
  2. Blanda de rostade hasselnötterna med pistaschnötter, valnötter, vatten och salt i en skål. Sprid ut på bakplåtspapper på en plåt och rosta i ytterligare 5–10 minuter tills vattnet har avdunstat och nötterna är lagom rostade. Låt svalna och hacka grovt om så önskas.
  3. Getostkräm: Blanda eller mixa getosten med crème fraîche tills du får en slät kräm.
  4. Skala rödbetorna och skiva dem väldigt tunt, gärna med mandolin. Lägg ut dem på ett stort fat och ringla över olja och honung. Toppa med getostkräm och rostade nötter och servera genast.

Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Brand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Foto: Columbus Leth