Rödbetscarpaccio med getostkräm och rostade nötter
Denna rödbetscarpaccio lyser upp som en sol på bordet. Att den är vackert röd gör den till ett givet tilltugg på glöggminglet!
Rödbetscarpaccio med getostkräm och rostade nötter
Tunt skivad rödbeta toppas med getostkräm och rostade nötter. Enkelt att göra men så fint!
8 bufféportioner
Tid: 20 minuter + tid i ugn
Du behöver:
Rostade nötter:
50 g hasselnötter
50 g oskalade pistaschnötter
50 g valnötter
1 ½ msk vatten
1 tsk fint salt
Getostkräm:
200 g färsk getost
200 g crème fraîche
Servering:
300 g rödbetor
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper i 6–8 minuter. Låt dem svalna lite på plåten och gnid försiktigt bort några av de lösa skalen med en kökshandduk.
- Blanda de rostade hasselnötterna med pistaschnötter, valnötter, vatten och salt i en skål. Sprid ut på bakplåtspapper på en plåt och rosta i ytterligare 5–10 minuter tills vattnet har avdunstat och nötterna är lagom rostade. Låt svalna och hacka grovt om så önskas.
- Getostkräm: Blanda eller mixa getosten med crème fraîche tills du får en slät kräm.
- Skala rödbetorna och skiva dem väldigt tunt, gärna med mandolin. Lägg ut dem på ett stort fat och ringla över olja och honung. Toppa med getostkräm och rostade nötter och servera genast.
Foto: Columbus Leth

