Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Kall bönsallad med fetaost och plommon

18 jun, 2018 
AvRedaktionen
Kall bönsallad med fetaost och plommon.
Supergod sallad med bönor, fetaost och plommon eller nektariner. Blanda gärna olika sorters bönor och avsluta med att ringla över dressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 1 1/2 timme

Du behöver:

12 dl bönor (kokta)

1 1/2 dl rödlök (hackad)

6 msk persilja (finhackad)

3 msk färsk mynta (finhackad)

300 g fetaost (smulad)

9 plommon eller nektariner

Dressing:

9 msk hallonvinäger

6 msk olivolja

salt och peppar

färsk basilika (finhackad)

Gör så här:

  1. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka övriga ingredienser.
  3. Lägg allt i en vacker skål eller på ett fat och blanda samman.
  4. Rör ihop dressingen och ringla över salladen.
Kall bönsallad med fetaost och plommon.
Kall bönsallad med fetaost och plommon.

Av: Linda Sandberg
Foto: Kirsten Hinder

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons