Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Äggtoddy med mörk rom

08 apr, 2019 
AvRedaktionen
Äggtoddy med mörk rom.
Krämig äggtoddy med mörk rom. Klassisk jul- eller påskdrink som är perfekt efter middagen! Här serveras den varm, men äggtoddy kan även drickas kall.
Annons

4–6 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 äggulor

8 msk rörsocker

1 tsk bourbon vanilla-pulver + lite extra

1 ½ dl mörk rom

8 dl varm mjölk

Gör så här:

Vispa upp äggulor, socker och vaniljpulver med elvisp till en krämig smet. Häll i romen och mjölken medan du fortsätter vispa tills det blir skummigt. Häll upp i ett höga glas som tål värme. Skeda på lite skum och servera med lite vaniljpulver på toppen.

Tips! Sockermängden går att minska om du vill ha en mindre söt äggtoddy.

Krämig äggtoddy.
Krämig äggtoddy.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons