Räksallad med avokado, quinoa och krämigt ägg

Räksallad med avokado är en riktig klassiker. Här har vi även adderat quinoa, ärtpuré och ett pocherat ägg som juvelen i kronan!
14 augusti, 2018
Räksallad med avokado, quinoa och pocherat ägg.

Räksallad med avokado, quinoa och pocherat ägg.

4 personer

Du behöver:

200 g quinoa

4 dl vatten

1 fänkål

2 gurkor

2 salladslökar

1 knippe dill

50 g kapris

1 citron, saften

havssalt

nymald svartpeppar

2 avokador

1 msk vitvinsvinäger

4 ägg

300 g skalade färska räkor

Ärtpuré:

150 g gröna ärter, frysta går bra

2 msk grekisk yoghurt

1 msk citronsaft

havssalt

nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj quinoan och koka enligt anvisning på paketet, ca 20 minuter. Skär fänkålen i tunna skivor, använd gärna en mandolin. Dela gurkorna på längderna och ta bort kärnhusen. Skär dem därefter i långa tunna skivor.
  2. Hacka salladslök och dill fint och blanda allt med avrunnen kapris och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Skär avokadorna i skivor.
  3. Mixa ärter, grekisk yoghurt, citronsaft, salt och peppar till en puré med hjälp av en stavmixer.
  4. Koka upp en halv liter vatten i en kastrull, tillsätt vinäger och salt. Vispa upp en virvel i vattnet, knäck ägget och häll ner innehållet mitt i virveln. Fiska försiktigt upp ägget efter 3 minuter, använd gärna en hålslev. Gör likadant med resterande ägg. Byt eventuellt vatten om det blir för grumligt.
  5. Servera salladen med räkor och pocherat ägg. Toppa med ärtpuré.

Recept & foto: Linn Grubbström

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: