Purjolök och fänkål i foliepaket

Purjolök och fänkål i foliepaket.

Smakrikt foliepaket med purjolök och fänkål som sköter sig självt medan fisken eller köttet är på grillen. Använd gärna det smälta smöret som sås också.
17 augusti, 2017

4 portioner

Du behöver:

1 purjolök

1 stånd fänkål

1 tsk hela fänkålsfrön

2 färska lagerblad

50 g Arla Svenskt Smör

½ tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj och skär fänkål och purjolök i mindre bitar och lägg på en folieruta.
  2. Skär smöret i tunna skivor och lägg på grönsakerna tillsammans med kryddorna och vik ihop till ett paket.
  3. Picka lite hål på ovansidan av paketet och lägg på grillen.
  4. Baka tills fänkål och purjolök är genommjuka, 10-15 min.
Purjolök och fänkål i foliepaket.

Purjolök och fänkål i foliepaket.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: