Pilgrimsmusslor med skaldjursmajonnäs

Pilgrimsmusslor med skaldjursmajonnäs.

Med skaldjursmajonnäs till pilgrimsmusslorna höjs smaken ytterligare ett snäpp. Perfekt förrätt till en lite festligare tillställning. Receptet är skapat av Markus Aujalay.
10 maj, 2017

4 personer som förrätt

Du behöver:

12 pilgrimsmusslor

neutral olja till stekning

salt

svartpeppar

Skaldjursmajonnäs:

5 dl neutral olja

300 g skal från skaldjur (t ex hummer, havskräftor, räkor)

1 gul lök (hackad)

2 vitlöksklyftor (hackade)

1/2 röd paprika (hackad)

2 tomater (i bitar)

1 msk tomatpuré

några kvistar timjan

några kvistar dill

1 äggula

1 tsk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

salt och peppar

örter efter smak till garnering

Gör så här:

Fräs skaldjursskalen i lite av oljan tills de fått lite färg. Lägg i lök, grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll på resten av oljan och låt koka upp. Dra kastrullen åt sidan och lägg i örterna. Låt stå i rumstemperatur över natten.

Sila genom finmaskig sil. Vispa ihop äggulan med senap och vinäger. Tillsätt skaldjursoljan droppvis och sedan i en tunn, jämn stråle under ständig vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Stek pilgrimsmusslorna i het panna i olja i cirka 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar. Garnera med örterna.

0092_EMV1208.pdf

Pilgrimsmusslor med skaldjursmajonnäs

Av: Markus Aujalay

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: