Parmesankrustader med morots- och färskostsröra

Recept på parmesankrustader med morots- och färskoströra

Salta små parmesankrustader som toppas med len färskost som blandats med morot, pepparrot och honung. En kombination som bara måste testas!
12 februari, 2021

Parmesankrustader med morots- och färskostsröra

Frasiga små munsbitar som passar perfekt innan middagen.

Så gör enkla parmesankrustader med morots- och färskoströra

4 portioner

Du behöver:

100 g parmesan
3 ¼ dl vetemjöl
150 g rumsvarmt smör
nymalen svartpeppar

Topping:

1 morot
2–3 msk färskriven pepparrot
100 g färskost
4 msk crème fraiche
½ msk honung
Salt och peppar

Garnering:

Torkade blomblad
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Riv parmesanen grovt. Vänd ihop parmesan med mjöl, smör och peppar. Samla ihop degen med 1–2 msk vatten och rulla ihop till en tjock korv på cirka 5–6 cm i diameter. Rulla ihop den tajt i plastfolie och låt vila i kylen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 180°. Skär degen i skivor eller tryck ut i små kak- eller knäckformar. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen i 10–12 minuter, låt svalna på galler.
  3. Skala och riv morot och pepparrot. Vänd ihop tillsammans med färskost och crème fraiche, smaka av med honung och salt och peppar. Toppa parmesankrustaderna med röran, strö över peppar och blomblad.

Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft, Chris Tonnesen

LÄS MER:

10 snabba tilltugg till fördrinken

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: