Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Nu är den här – mousserande glögg på flaska!

12 nov, 2018 
AvAnna-Lena Pettersson
En fräsch och frisk fördrink till julbordet eller ett kylt alternativ på glöggminglet? Glöet X-mas är lösningen när den varma glöggen känns lite för tung. Som om mousserande vin och glögg har fått ett barn.
Annons

Om man skulle vilja trycka upp glammighetsfaktorn på glöggminglet är det nu möjligt genom Glöet X-mas, den mousserande glöggen. Glöet X-mas gör en återkomst i år, den lanserades första gången 2016 och är gjord på spanskt vin och klassiska glöggkryddor. Att blanda glöggsmak med mousserande är i sig inget nytt, det har funnits recept på olika varianter länge, men nu kan du ta en genväg genom att bara skjuta iväg korken.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Det var en grupp finska entusiaster som tillsammans med en spansk vinproducent som slog sina kloka huvuden ihop och skapade en mousserande dryck med en fruktig smak och kryddiga toner av vanilj, kanel och ingefära.

Glöet X-mas är inte lika söt som vanlig glögg och eftersom den också serveras kyld blir den en frisk kontrast till den tunga julmaten. Du lär inte heller bli ruinerad, en flaska Glöet X-mas går lös på 89 kronor. Flaskorna säljs på ett tiotal Systembolag, men går också att beställa.

Annons

Lyckas du inte få tag i en flaska Glöet kan du ju testa dig fram genom att blanda en egen bubblig fördrink med glögg:

Fördrink med glögg och mousserande vin

En enkel och fräsch fördrink med mousserande vin och glögg.
En enkel och fräsch fördrink med mousserande vin och glögg.

Du behöver:

5 cl starkvinsglögg

10 cl mousserande

Gör så här: Häll upp i glas och servera väl kyld, eventuellt med några isbitar beroende på vilket glas du använder. Dekorera med blåbär, lingon, en kanelstång eller något annat för en julig touch.

Du kan även använda alkoholfria alternativ och då med fördel öka andelen glögg något.

Eller varför inte pigga upp julminglet med ett bål:

Glöggsangria med rödvin och glöggkryddor

Glöggsangria fungerar fint som bål till glöggminglet eller julfesten.
Glöggsangria fungerar fint som bål till glöggminglet eller julfesten.

Du behöver:

1 box rödvin

6 dl socker

2 påsar glöggkryddor

2 l apelsinjuice

2 l tranbärsjuice

Till garnering:

2 apelsiner

1 citron

eventuellt färska jordgubbar

Is

Gör så här: Värm vinet med socker och glöggkryddor på spisen. Låt svalna.

Innan servering: Lägg ett par nävar is i en stor skål eller en stor karaff och häll i vinblandningen tillsammans med apelsin- och tranbärsjuicen. Skär upp apelsiner och citronen i skivor och häll i dessa ihop med hela jordgubbar.

Foto: IBL

Läs mer:

 

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons