Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Leilas chokladtårta med spökmaränger

27 okt, 2015 
AvRedaktionen
Leilas chokladtårta med spökmaränger.
Den perfekta tårtan till halloween! Gör gärna tårtan dagen innan så du har god tid att låta tryffeln och bottnarna svalna. Tårtan är även jättegod att servera tillsammans med rårörda bär och en klick grädde om man skulle vilja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10-12 bitar

Tid: 50 minuter + 6 timmar i kyl

Chokladbottnar:

3 dl ljust muscovadosocker

1 dl ljus sirap

200 g smör

4 ägg

3 dl mjölk

5 dl vetemjöl

1 1/2 dl kakao av god kvalitet

3 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk malen ingefära

1 nypa salt

200 g mörk choklad

Chokladtryffel:

6 dl vispgrädde

500 g mörk choklad av hög kvalitet

2 tsk smör

Recept på spökmaränger hittar du här >>

Gör så här:

Koka upp grädden till tryffeln och tag av den från värmen. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden tills allt smält och du får en jämn och fin tryffelsmet. Ställ in din färdiga tryffel i kylen och låt svalna i cirka 6 timmar.

Sätt ugnen på 180° varmluft. Vispa socker, smör och sirap krämigt. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.

Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.

Annons

Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

Låt dina bottnar svalna helt. Lägg sedan första kakan upp och ned på ett tårtfat, bred över lite av chokladtryffeln, lägg på nästa kakbotten även den upp och ner och upprepa proceduren ännu en gång, täck sedan topplagret med tryffel, använd en spatel eller palett och bred tryffeln över hela tårtan så den täcks med tryffel. Garnera eventuellt med spökmaränger.

Leilas chokladtårta med spökmaränger.
Leilas chokladtårta med spökmaränger.

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler av Leilas recept hittar du här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons