Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Laga mat till många – 10 stora och fina grytor

09 mar, 2020 
AvRebecca Wictor
Stora grytor till buffé och fest
Ibland kan det vara svårt att laga mat till många. Har du ens grytor som rymmer maten? VI tipsar om tio riktigt stora och fina grytor du gärna ställer fram på det dukade bordet.
Annons

Att laga mat till många är inte alltid lätt. Det kan vara till en bröllopsmiddag, studentmottagning eller bara en stor middagsbjudning. Då behöver du hålla det enkelt, kanske en varmrätt som går att förbereda någon dag innan för att sen bara värmas på i ugnen. För att göra det extra lätt lagar du maten i stora grytor, som är fina nog för det dukade bordet. Då slipper du även byta gryta när det är dags för servering. Här tipsar vi om tio stora grytor som passar när du ska laga mat till många, allt från vita enkla i gjutjärn till snygga koppargrytor.

10 stora grytor som rymmer mat till många

Låg och stor gryta från Le Creuset

1. En härlig buffégryta från Le Creuset som ger lite färg till det dukade bordet. Går att använda på spisen för att sedan sätta rakt in i ugnen för till exempel uppvärmning eller gratinering. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

 

Stor gryta från Fiskars

2. En stilren gjutjärnsgryta från Fiskars med ett snyggt, avtagbart träunderlägg. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Svart stir gryta från Nordwik

3. En klassisk emaljerad gjutjärnsgryta från Nordwik som du kan servera soppa, grytor eller en gratäng i. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Vit gryta från Le Creuset

4. Den här stora creme-färgade grytan från Le Creuset är en klassiker! Snygg på bordet och rymmer massor utav mat. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Gjutjärnsgryta från Anders Petter

5. Det här är en robust gryta i emaljerat gjutjärn som gör sig fint på buffébordet. I en härligt röd färg! Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Oval gryta från Fiskars

7. Den här snygga grytan från Fiskars finns alltså både i rund och oval. Den här varianten rymmer hela 5 liter. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Oval gryta från Skeppshult

7. Skeppshult är ett klassiskt svenskt märke som står för kvalitet när det kommer till köksutrustning. Den här stora grytan är inget undantag och något för dig som vill investera i en gryta du har med dig livet ut. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Hög gryta från Le Creuset

8. En hög och härlig stålgryta från Le Creuset med en volym på hela 11,4 liter. Här kan du laga soppa åt ett helt fotbollslag, koka marmelad eller saft. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Snygg stor gryta från Mami

9. Hur snygg är inte den här grytan från Alessi? Finns i flera olika storlekar, från 1,6 till 10 liter. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Stor gryta i Koppar

10. En otroligt snygg gryta i koppar, från Anders Petter. Handtagen är gjorda av rostfritt stål, för att hålla sig svala under matlagningen. Här kan du köpa den (reklamlänk)

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons