Tips och recept för en lyckad Halloweenfest
30 okt, 2018
AvRedaktionen
Satsa på en lite snyggare och godare Halloween i år! Låt dukningen gå i lila och orange och servera sagolika godsaker till. Här är tipsen för en kusligt lyckad fest!
Annons
9 tips för en lyckad halloweenfest:
- Bjud på välkomstbål och goda snacks av rostade frön och nötter, så kommer gästerna i stämning före middagen!
- Dekorera med minipumpor som ger Halloween-stämning direkt. Det blir till exempel fint med en liten pumpa på varje tallrik.
- Många ljus hör Halloween till.
- En rökmaskin skapar en stämningsfull dimma. Finns för ett par hundralappar på t ex Kjell & Co.
- Kolsyreis är fantastiskt stämningsskapande i små skålar på bordet eller i bålen. Obs! Tänk på att hantera den kalla isen varsamt, använd skinnhandskar.
- Duka stilfullt i dova toner: gråsvart, midnattsblått, lila, violett och en gnutta orange som tar upp färgen på dekorationspumporna.
- Lägg en blomma på patinerade bestick som dekoration i varje servett, knyt fast den med snöre.
- Varför inte en liten Halloweenpresent till gästerna? En svart julros eller ett värmedoftljus, vackert inslaget vid varje sittplats.
- Rökfärgade glas är fina på ett lagom kusligt sätt. Finns billiga på bland annat Ikea och Åhléns.
Läs också: Så fixar du bästa Halloween-firandet
Här hittar du tips på en ljuvlig halloween-meny!
1. Bubblig drink med blandade bär
Bjud på bubbliga drinkar med färska eller frysta bär som fördrink.
2. Pumpaknäcke med frön
Ett vackert och smakrikt bröd som kan kryddas efter smak.
3. Pilgrimsmusslor med pumpapuré
Lika gott och enkelt som det låter. Perfekt att servera som förrätt!
Annons
4. Pumpasoppa med tryffel och parmesan
En smarrig variant på pumpasoppa, perfekta att servera som förrätt.
5. Pumpapizza med västerbottenost
Snabb och lättlagad pizza. Toppa med potatis, pumpa och Västerbottensost.
Annons
6. Ugnsrostad pork belly med rotsaker
Underbar ugnsrostad pork belly med rotsaksblandning. Garnera med färsk timjan.
7. Pumpakaka med nötter och frosting
Välj nötter till dekorationen efter tycke och smak. Kan med fördel göras dagen före.
Annons
Av: Isabelle Olander
Foto: Lelle Weibull
Recept: Daniel och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdscafe
Annons