Kycklingspett med tomat- och paprikasalsa

Recept på kycklingspett med tomat- och paprikasalsa

Betina Hastoft
De här grillade kycklingspetten blir en bra förrätt när de serveras toppade med frisk tomat- och paprikasalsa på en skiva gott, rostat bröd.
11 maj, 2021
0:45

Efter reklamen: 5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

(0:45)

Kycklingspett med tomat- och paprikasalsa

Lättlagade spett som går fort på grillen!

Bjud på kycklingspett med tomat och paprikasalsa
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

2 vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
4 tsk olivolja salt och svartpeppar
500 g kycklinginnerfilé

Tomat- och paprikasalsa:

4 snackpaprikor
6 tomater
1 gurka
1 salladslök
2 vitlöksklyftor
2 msk sherryvinäger
2 tsk olivolja
Salt och svartpeppar

Till servering:

Gott bröd

Gör så här:

  1. Krossa vitlöken och rör ihop med fänkålsfrön, timjan, paprikapulver och olivolja till en marinad. Krydda med salt och peppar.
  2. Vänd ner kycklinginnerfiléerna i marinaden och låt dra i minst 30 minuter i kylskåp. Skär grönsakerna i små tärningar. Krossa vitlöken och blanda med grönsakstärningarna, vinäger, olja, salt och peppar.
  3. Trä upp kycklingfiléerna på spett och grilla i ca 4 minuter på varje sida. Rosta bröden, fördela på tallrikar och lägg spetten ovanpå. Skeda tomat- och paprikasalsa över och servera.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Missa inte

Rökgrillade kycklinglår med citron och rosmarin

För att rökgrilla behöver du en klotgrill med lock.

Vin till kyckling – här är drycken som passar bäst

Missa inte våra tips!

Grillad kycklingfilé med picklade tomater och örtsås

Satsa på grillat!