Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Kycklingspett med tomat- och paprikasalsa

11 maj, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på kycklingspett med tomat- och paprikasalsa
De här grillade kycklingspetten blir en bra förrätt när de serveras toppade med frisk tomat- och paprikasalsa på en skiva gott, rostat bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

Kycklingspett med tomat- och paprikasalsa

Lättlagade spett som går fort på grillen!

Bjud på kycklingspett med tomat och paprikasalsa

4 portioner

Du behöver:

2 vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
4 tsk olivolja salt och svartpeppar
500 g kycklinginnerfilé

Tomat- och paprikasalsa:

4 snackpaprikor
6 tomater
1 gurka
1 salladslök
2 vitlöksklyftor
2 msk sherryvinäger
2 tsk olivolja
Salt och svartpeppar

Till servering:

Gott bröd

Gör så här:

  1. Krossa vitlöken och rör ihop med fänkålsfrön, timjan, paprikapulver och olivolja till en marinad. Krydda med salt och peppar.
  2. Vänd ner kycklinginnerfiléerna i marinaden och låt dra i minst 30 minuter i kylskåp. Skär grönsakerna i små tärningar. Krossa vitlöken och blanda med grönsakstärningarna, vinäger, olja, salt och peppar.
  3. Trä upp kycklingfiléerna på spett och grilla i ca 4 minuter på varje sida. Rosta bröden, fördela på tallrikar och lägg spetten ovanpå. Skeda tomat- och paprikasalsa över och servera.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons