Krämig lax i salladsblad med granatäpple
Servera krämig lax i salladsblad för perfekta snacks att äta med en hand. Toppa med granatäpple för syra.
Krämig lax i salladsblad med granatäpple
Festlig och färgstark tallrik med trevlig syra från granatäpple.
8 bufféportioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
300 g varmrökt lax
150 g crème fraîche
Salt och svartpeppar
2 salladshuvuden, t ex endive och radicchio
Dressing:
1 msk flytande honung
3 msk pressad citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk finhackad schalottenlök
3 msk granatäppelkärnor
1 näve färsk dill
Gör så här:
- Blanda lax och crème fraîche i en skål. Smaka av med salt och peppar. Plocka salladsbladen och lägg dem på ett fat. Fyll dem med laxkrämen, beräkna två blad per person.
- Blanda en dressing av honung, citronsaft, vinäger och olja. Rör ner schalottenlök och granatäppelkärnor. Toppa laxkrämen med dressingen och garnera med dill. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth

