Krämig lax i salladsblad med granatäpple

Recept på krämig lax i salladsblad med granatäpple
Servera krämig lax i salladsblad för perfekta snacks att äta med en hand. Toppa med granatäpple för syra.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Krämig lax i salladsblad med granatäpple

Festlig och färgstark tallrik med trevlig syra från granatäpple.

Krämig lax i salladsblad med granatäpple
Columbus Leth

8 bufféportioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

300 g varmrökt lax
150 g crème fraîche
Salt och svartpeppar
2 salladshuvuden, t ex endive och radicchio

Dressing:

1 msk flytande honung
3 msk pressad citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk finhackad schalottenlök
3 msk granatäppelkärnor
1 näve färsk dill

Gör så här:

  1. Blanda lax och crème fraîche i en skål. Smaka av med salt och peppar. Plocka salladsbladen och lägg dem på ett fat. Fyll dem med laxkrämen, beräkna två blad per person.
  2. Blanda en dressing av honung, citronsaft, vinäger och olja. Rör ner schalottenlök och granatäppelkärnor. Toppa laxkrämen med dressingen och garnera med dill. Servera direkt.

Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Brand logo
Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Foto: Columbus Leth