Fräsch och lätt kräft- och avokadosallad

Recept på kräft- och avokadosallad

Skovdal Nordic
Kräftstjärtar, pepparrot och dill för automatiskt tankarna till svensk sommar. Blanda det med len avokado och du har en ljuvlig sallad att servera till årets utemiddagar.
04 maj, 2021
1:20

Efter reklamen: 10 heta mat- och dryckestrender 2021

(1:20)

Lätt och fräsch kräft- och avokadosallad

Smakrik sallad med len avokado och salta skaldjur är det enda du kommer vilja äta i sommar.

Bjud på kräft- och avokadosallad, receptet här
Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

10 g färsk pepparrot
1 avokado
1 knippe färsk dill
300 g kräftstjärtar
1/2 ekologisk citron, saft och rivet skal
1 tsk salt 2 msk majsolja

Gör så här:

  1. Skala och riv pepparroten. Dela avokadon, ta ur stenen och ta ut fruktköttet med en sked och tärna det. Hacka dill.
  2. Vänd runt kräftstjärtarna med färskpressad citronsaft, -skal och salt. Vänd sedan ner olja, pepparrot, avokado och dill.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Missa inte

Vin till kräftor – här är drycken som passar bäst

Sugen på kräftor?

4 lyxiga tilltugg och förrätter med skaldjur

Lyxigt, lättlagat och fantastiskt gott!

Hummercarpaccio med avokado och granatäpple

Granatäpplet matchar hummerköttet perfekt.