Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Fräsch och lätt kräft- och avokadosallad

04 maj, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på kräft- och avokadosallad
Kräftstjärtar, pepparrot och dill för automatiskt tankarna till svensk sommar. Blanda det med len avokado och du har en ljuvlig sallad att servera till årets utemiddagar.
Annons
10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo
10 heta mat- och dryckestrender 2021

Lätt och fräsch kräft- och avokadosallad

Smakrik sallad med len avokado och salta skaldjur är det enda du kommer vilja äta i sommar.

Bjud på kräft- och avokadosallad, receptet här

6 portioner

Du behöver:

10 g färsk pepparrot
1 avokado
1 knippe färsk dill
300 g kräftstjärtar
1/2 ekologisk citron, saft och rivet skal
1 tsk salt 2 msk majsolja

Gör så här:

  1. Skala och riv pepparroten. Dela avokadon, ta ur stenen och ta ut fruktköttet med en sked och tärna det. Hacka dill.
  2. Vänd runt kräftstjärtarna med färskpressad citronsaft, -skal och salt. Vänd sedan ner olja, pepparrot, avokado och dill.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons